Αδιάφορη η Μπαρτσελόνα, με άγχος η Λίβερπουλ

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το κουπόνι του Σαββάτου (4/5).

Αδιάφορη η Μπαρτσελόνα, με άγχος η Λίβερπουλ

Θέλτα-Μπαρτσελόνα (21:45 OTE Sport 2)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 36η αγωνιστική της La Liga.

Η Θέλτα βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ισοβαθμεί με τις Χιρόνα και Λεβάντε κόντρα στις οποίες υπερτερεί.

Την προηγούμενη αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας με την Λεγκανές χωρίς γκολ και έφτασε τα τρία συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα (1 νίκη, 2 ισοπαλίες).

Αμφίβολοι θεωρούνται οι Ιάγκο Άσπας, Έμρε Μορ, Χούγκο Μάγιο και Νταβίντ Γιούνκα.

Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα και πλέον στρέφει την προσοχή της στον επαναληπτικό με την Λίβερπουλ, κάτι που σημαίνει ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές.

Την Τετάρτη (1/5) νίκησε την Λίβερπουλ εντός έδρας με 3-0, με τους Άγγλους να έχουν ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη ο Μέσι με δύο γκολ καθάρισε το παιχνίδι.

Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Ιβάν Ράκιτιτς και Σέρχιο Μπουσκέτς, αλλά και ο τραυματίας Ραφίνια.

Η Θέλτα καίγεται για το τρίποντο, ενώ η Μπαρτσελόνα επικεντρώνεται στον επαναληπτικό του Champions League, οπότε θα επιλέξουμε τη νίκη των γηπεδουχων.

Νιουκάστλ-Λίβερπουλ (21:45 OTE Sport 1)

Οι δύο ομαδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 37η αγωνιστική της Premier League.

Η Νιουκάστλ έχει εξασφαλίσει την παραμονή της και δεν κυνηγάει κάποια "ευρωπαϊκή" θέση, ωστόσο θέλει να κλείσει με καλή εικόνα τη χρονιά.

Την προηγούμενη αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Μπράιτον, έχοντας προηγηθεί στο 15ο λεπτό, όμως ένα τέταρτο πριν τη λήξη δέχθηκε την ισοφάριση.

Δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες Μίγκελ Αλμιρόν, Σιν Λόνγκσταφ και Φλοριάν Λετζέν.

Η Λίβερπουλ παραμένει ένα βαθμό πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι και ελπίζει σε στραβοπάτημά της στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, ενώ δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειές της για την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Όπως αναφέρθηκε και στο από πάνω παιχνίδι που προτάθηκε, η Λίβερπουλ έχασε με 3-0 από την Μπαρτσελόνα στο τελευταίο της επίσημο παιχνίδι, όπου βρήκε μπροστά της στο δεύτερο ημίχρονο έναν ασταμάτητο Μέσι.

Αμφίβολος θεωρείται για να αγωνιστεί ο Ναμπίλ Κεϊτά.

Η Νιουκάστλ δεν έχει εύκολη έδρα και με την Λίβερπουλ να έχει την κούραση των συνεχόμενων αγώνων, θα επιλέξουμε να σκοράρουν αμφότερες.

Συνοπτικά:

Θέλτα-Μπαρτσελόνα: 1 (2.00)

Νιουκάστλ-Λίβερπουλ: γκολ/γκολ (1.85)