Νίκες με φόντο το Champions League

Οι αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν από το κουπόνι του Σαββάτου (13/4).

Νίκες με φόντο το Champions League

Λειψία-Βόλφσμπουργκ (16:30 OTE Sport 2)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 29η αγωνιστική της Bundesliga.

Η Λειψία έχει πατήσει το γκάζι στο πρωτάθλημα και δύσκολα θα χάσει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, βρισκόμενη στην 3η θέση και με εφτά βαθμούς διαφορά από την 5η, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν.

Την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησε την Λεβερκούζεν 4-2 εκτός έδρας, ενώ στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει με 2-1, έχοντας αρχικά ισοφαρίσει και έχοντας μόλις μία τελική στο στόχο, έναντι τεσσάρων των γηπεδούχων. Στο δεύτερο μέρος βγήκε μία άλλη... Λειψία, πολύ πιο επιθετική και με τρία γκολ "έσβησε" τον αντίπαλό της.

Ο Ραλφ Ράγκνικ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Όρμπαν Γουίλι, Έμιλι Σμιθ Ρόου και Νταγιότ Ουπαμενάκο, ενώ αμφίβολοι οι Τάιλερ Άνταμς και Γιουσούφ Πόουλσεν.

Η Βόλφσμπουργκ βρίσκεται στην 6η θέση με 45 βαθμούς και ελπίζει να παραμείνει εκεί για να προκριθεί στην Ευρώπη, ωστόσο από πίσω της καραδοκούν οι Χόφενχάιμ (44β.), Βέρντερ Βρέμης (43β.) και Λεβερκούζεν (42β.).

Την περασμένη αγωνιστική νίκησε εντός έδρας με 3-1 το ουραγό Αννόβερο, ωστόσο βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο και δύο λεπτά αργότερα βρήκε την απάντηση. Στο δεύτερο μισό αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν, σε αντίθεση με την Βόλφσμπουργκ που με δύο τελικές στο στόχο, πέτυχε δύο γκολ.

Ο Μπρούνο Λαμπαντιά δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Κοέν Καστίλς, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ιγκνάσιο Καμάτσο και Γιάνικ Γκέρχαρντ.

Η Λειψία είναι το φαβορί της αναμέτρησης, όμως ο άσος από μόνος του έχει χαμηλή τιμή, οπότε θα τον συνδυάσουμε με το over 2.5.

Μίλαν-Λάτσιο (21:30 Νovasports 1)

Οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες για την 32η αγωνιστική της Serie A.

Η Μίλαν έχει φτάσει τις τέσσερις σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη (τρεις ήττες, μία ισοπαλία) και κινδυνεύει να μην παίξει στο Champions League του χρόνου, καθώς προσπερνάει την Αταλάντα στην ισοβαθμία, τη Ρόμα για ένα βαθμό και τις Λάτσιο και Τορίνο για τρεις.

Την προηγούμενη αγωνιστική έχασε εκτός έδρας από την Γιουβέντους με 2-1, ενώ προηγήθηκε στο ημίχρονο και έμοιαζε πως θα έφευγε με το διπλό,όμως στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έσφιξαν τα δόντια τους και έδειξαν πιο σοβαρό πρόσωπο και ανέτρεψαν το παιχνίδι, με την Μίλαν να έχει επίσης δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία.

Ο Τζενάρο Γκατούζο δεν υπολογίζει στους τραυματίες Τζιάκομο Μποναβεντούρα, Λούκας Πακετά, Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα και Αντρέα Κόντι.

Η Λάτσιο με νίκη ισοβαθμεί με την Μίλαν και την ρίχνει από την 4η θέση, ενώ έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο με την Ουντινέζε.

Την προηγούμενη αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Σασουόλο 2-2 εντός έδρας, όπου με δύο φάσεις ο αντίπαλος κατάφερε να σκοράρει δύο τέρματα, το δεύτερο στο 89',ενώ η Λάτσιο στο 95' έσωσε τον βαθμό.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι άφησε εκτός αποστολής τους τραυματίες Ματέι Μπαντέλι και Τζόρνταν Λουκάκου.

Τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη είναι αρκετά για την Μίλαν και η Λάτσιο δεν είναι συνηθισμένη σε παιχνίδια με μεγάλη πίεση ως προς το κίνητρο, οπότε θα επιλέξουμε τη νίκη των γηπεδούχων.

Συνοπτικά:

Λειψία-Βόλφσμπουργκ: 1 & over 2.5 (2.12)

Μίλαν-Λάτσιο: 1 (2.35)