Κρατιέται «όρθιος» στα Γιάννενα

Την «αυλαία» της 14ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα το ΠΑΣ-Πανιώνιος. Μεγάλες κόντρες στην Αγγλία και την Γερμανία.

Κρατιέται «όρθιος» στα Γιάννενα

Σήμερα, Σάββατο (15/12) μπορεί το κουπόνι να μην έχει ντέρμπι ανάμεσα σε μεγάλες ομάδες, διαθέτει όμως αγώνες με μεγάλη κόντρα και βαθμολογική σημασία. Πάμε να δούμε αναλυτικά μερικές σημαντικές αναμετρήσεις του κουπονιού.

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (17:15, Novasports 1)

Στους Ζωσιμάδες ανοίγει η «αυλαία» της 14ης αγωνιστικής της Super League. Ο ΠΑΣ υποδέχεται τον Πανιώνιο σε μια αναμέτρηση που οι γηπεδούχοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας. Ο Πανιώνιος βρίσκεται στο +7 από τον ΠΑΣ ο οποίος θα μπει σε μπελάδες εάν ηττηθεί σήμερα. Στην προηγούμενη αγωνιστική «λύγισε» στο τέλος από τον Αστέρα (1-0) ενώ ο Πανιώνιος ήρθε ισόπαλος με τον Λεβαδειακό (1-1). Το ποντάρισμα λόγω έδρας και λόγω βαθμολογικής ανάγκης για νίκη θα ήταν φυσιολογικό να πήγαινε στον «Άσσο» αλλά οι φιλοξενούμενοι χάνουν πολύ δύσκολα στο συγκεκριμένο γήπεδο, μόλις μια ήττα στα τελευταία 11 ματς στα Γιάννενα. Γι' αυτό θα επιλέξω την ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες. (2.75)

Χάντερσφιλντ-Νιουκάστλ (17:00)

Η Χάντερσφιλντ έρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις δίχως αποτέλεσμα. Σήμερα, απέναντι στην Νιουκάστλ είναι ευκαιρία να ανέβουν βαθμολογικά και να «πιάσουν» την αντίπαλό τους στην 15η θέση. Η Νιουκάστλ έχασε στο τέλος το ματς με την Γουλβς και έτσι ηττήθηκε για 2η φορά στα τελευταία 3 ματς πρωταθλήματος. Δεν παίζει τόσο άσχημα εκτός έδρας, μετράει μόλις δύο ήττες σε επτά αγώνες αλλά σήμερα πιστεύω πως θα «παραδοθεί» στην πίεση των γηπεδούχων. Επομένως, θα προτιμήσω την νίκη της Χάντερσφιλντ. (2.25)

Άουγκσμπουργκ-Σάλκε (16:30, Cosmote TV 5)

Οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν ξανά εκτός έδρας και πραγματοποίησαν την 4η συνεχόμενη ήττα τους στο πρωτάθλημα. Η Σάλκε δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ντόρτμουντ η οποία πήρε την νίκη με 2-1. Πέρασε στην επόμενη φάση του Champions League η ομάδα του Τεντέσκο. Η Άουγκσμπουργκ δεν τα πηγαίνει καλά απέναντι στην Σάλκε καθώς μετράει μόλις 1 νίκη σε 15 αναμετρήσεις μεταξύ τους ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης. Πρόκειται για αρκετά δύσκολο αγώνα, πιο safe επιλογή μοιάζει να είναι το 2-3 γκολ στην αναμέτρηση. (1.90)

Ίντερ-Ουντινέζε (19:00, Novasports 3)

Η Ίντερ του Σπαλέτι δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της αδιάφορης Αϊντχόφεν στο Μιλάνο και παραχώρησε ισοπαλία με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Champions League. Συνεχίζουν στο Europa League οι «νερατζούρι» αλλά σήμερα το μυαλό όλων είναι στο ματς με την Ουντινέζε. Μπορεί να φαίνεται μια εύκολη αναμέτρηση αλλά δεν είναι καθώς η Ουντινέζε ψάχνει το θετικό αποτέλεσμα που θα την απομακρύνει από τις χαμηλές θέσεις. Οι δύο ομάδες κατάφεραν να σκοράρουν εκατέρωθεν στα 4 από τα 5 τελευταία ματς μεταξύ τους και αν συνυπολογίσουμε την κούραση της Ίντερ τότε το ίδιο μπορεί να συμβεί και σήμερα. (1.95)

Συνοπτικά:

Άουγκσμπουργκ-Σάλκε: 2-3 Σύνολο Τερμάτων (1.90)

ΠΑΣ-Πανιώνιος: Χ (2.75)

Χάντερσφιλντ-Νιουκάστλ: 1 (2.25)

Ίντερ-Ουντινέζε: Goal-Goal (1.95)