ΦΩΣ στο στοίχημα: Η πρόκριση του Κονγκό

Αγώνας για τον έβδομο προκριματικό γύρο του Κόπα Άφρικα, ανάμεσα στην Γκάμπια και το Κονγκό.

ΦΩΣ στο στοίχημα: Η πρόκριση του Κονγκό

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην πόλη Μαρακές του Μαρόκο, αφού στην Γκάμπια δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες γηπεδικές εγκαταστάσεις. Παρόλο ότι «ξεσπιτώθηκε» σε αυτήν την διοργάνωση η Γκάμπια είναι κοντά στην πρόκριση, της αρκεί ένας βαθμός στο καταληκτικό ματς. Αν ηττηθεί, ωστόσο, θα αποκλειστεί.

Ο Βέλγος κόουτς Τομ Σεντφίτ πιστώνεται αυτήν την πετυχημένη πορεία, αλλά προειδοποιεί πως οι «σκορπιοί» θα αντιμετωπίσουν μια ποιοτικότερη ομάδα. Το ρόστερ είναι αξιοπρεπέστατο, καθώς όλοι οι παίκτες της αποστολής αγωνίζονται εκτός των συνόρων.

Το Κονγκό ξεκίνησε ως φαβορί για την πρόκριση, αλλά πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Χρειάζεται μόνο νίκη στην ουδέτερη έδρα του Μαρόκο για να περάσει και αντιμετωπίζει ως τελικό την μάχη με την Γκάμπια.

Βασικό ζητούμενο για τους «κόκκινους διαβόλους» είναι η βελτίωση στην τελική προσπάθεια και το σκοράρισμα. Βέλγος προπονητής καις τον πάγκο του Κονγκό και εν προκειμένω ο Πολ Πουτ. Ποντάρει σε ιδιαίτερα ποιοτικό ρόστερ, οι 18 από τους παίκτες της αποστολής αγωνίζονται εκτός των συνόρων. Ανάμεσά τους και ο μεσοεπιθετικός Τιεβί Μπιφουμά του ΟΦΗ. Τελικός πρόκρισης, ποιοτικότερη ομάδα το Κονγκό, πληρώνει εξαιρετικά το διπλό.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Γκάμπια-Κονγκό 2 (3.10)