Πρόγευση σε φόρμα

Βάση μας το γαλλικό ποδόσφαιρο ενώ θα... πάμε και στο Ολίμπικο.

Πρόγευση σε φόρμα

Σήμερα βιώνουμε ουσιαστικά μια πρόγευση του τεράστιου τριημέρου που ακολουθεί, δοκιμάζοντας σε μια τριάδα αξιώσεων.

Βάση μας το γαλλικό ποδόσφαιρο, ως είθισται κάθε Παρασκευή. Αναφορικά με τη μεγάλη κατηγορία, η Μονακό ενισχύεται με σημαντικές επιστροφές τη στιγμή που το είχε πολύ μεγάλη ανάγκη. Έτοιμος ο Φαλκάο, εξέτισε την ποινή του ο αμυντικός Γκλικ και ο Λεμάρ έχοντας ήδη ένα ματς στα πόδια του αναμένεται καλύτερος. Διαθέσιμος και ο Κεϊτά Μπαλντέ για να δώσει λύσεις στα άκρα. Τα χέρια του Λεονάρντο Ζαρντίμ λύνονται και το θέμα είναι να αξιοποιηθούν αυτές οι επιλογές, ώστε να οδηγήσουν την ομάδα σε νίκη στο Στρασβούργο. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε κάμψη. Ξεκίνησαν με συντριβή από την Παρί Σεν Ζερμέν, συνέχισαν με εντελώς άδοξο αποκλεισμό στο Κύπελλο από την ημιεπαγγελματική Σαμπλί (ενδιαφέρονταν για το θεσμό και δεν παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές). Ακολούθησε το 0-0 με τη Μονπελιέ και το 0-2 από την Καέν. Ούτε ένα γκολ σε τρεις αγωνιστικές. Και αν δεν τα καταφέρει ούτε απόψε, θα είναι πολύ δύσκολο να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη.

Στη Β’ Γαλλίας η Αζαξιό επιχειρεί να κάνει βήμα ανόδου. Φιλοξενεί στην ισχυρή της έδρα ή αλλιώς τη δεύτερη πιο δυνατή του πρωταθλήματος (10-1-3) τη νεοφώτιστοι Κεβιλί. Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις την παραμονή τους. Προέρχονται από τρεις σερί ήττες και το τέρμα τους παραβιάζεται επί μονίμου βάσεως εδώ και τέσσερις μήνες.

Να ανεβάσουμε λίγο το θερμόμετρο; Πάμε στο Ολίμπικο. Σε λίγες μέρες η Ρόμα αντιμετωπίζει τη Σαχτάρ για τον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε ηττηθεί με 2-1 στην Ουκρανία και σχεδιάζει ήδη την ανατροπή. Στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και όχι μόνο, ο σημερινός αγώνας ενδέχεται να έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και λείπει και ο Τζέκο από την επίθεση. Αντίπαλος των Ρωμαίων η Τορίνο. Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Της έκανε καλό η αναβολή των αγώνων της περασμένης Κυριακής γιατί θα αντιμετώπιζε την Κροτόνε με πολύ μεγάλη πίεση. Λίγες μέρες πριν «αντιπροσωπεία» οπαδών της έκανε «επίσκεψη» στο προπονητικό κέντρο με πολλά γαλλικά και μολότοφ. Ζήτησε άμεση ανάκαμψη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν χειρότερα. Τουλάχιστον σήμερα οι παίκτες της «Γκρανάτα» θα αγωνιστούν με λιγότερο άγχος. Επιπλέον οι αναμετρήσεις με τους ισχυρούς της χώρας αποτελούν ευκαιρία για συσπείρωση για κάθε ομάδα σαν την Τορίνο και ειδικά αυτή είναι ικανή για ζημιές…