Champions League: Οι αριθμοί δείχνουν τον δρόμο

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι (29/05/2021, 22:00) Champions League, Τελικός.

Champions League: Οι αριθμοί δείχνουν τον δρόμο

Η κορυφαία στιγμή της (κάθε) ποδοσφαιρικής σεζόν έφτασε κι οι αριθμοί δείχνουν τον δρόμο στον αποψινό (29/5, 22:00) τελικό του Champions League. Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι διεκδικούν την… καλή κούπα, σε μια αναμέτρηση με πολλές ιδιαιτερότητες. Από το γεγονός πως πρόκειται για έναν ακόμη «εμφύλιο», μέχρι τη φιλία των δυο προπονητών. Αλλά και τις πρόσφατες κόντρες τους, στις εγχώριες διοργανώσεις, στις οποίες η Τσέλσι μετρά 2/2 νίκες. Η Τσέλσι είναι η ομάδα που τα καταφέρνει περίφημα στους τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων (έχει 5/6 κατακτήσεις). Είναι, επίσης, η ομάδα που έχασε και κέρδισε Champions League στα πέναλτι!

Οι αριθμοί δείχνουν τον δρόμο

Εν αρχή ην τα… νούμερα, οι αριθμοί δείχνουν τον δρόμο και ιδού : η Σίτι στη φετινή, αήττητη, πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ πέτυχε περισσότερα από δυο γκολ μόνο σε ένα ματς. Επίσης, στα 21 τελευταία της, στην ίδια διοργάνωση, δέχτηκε περισσότερα από ένα γκολ μόλις σε ένα παιχνίδι: πέρσι, στον προημιτελικό με τη Λυών. Καμία άλλη ομάδα, με εξαίρεση τη Λυών, δεν κατάφερε να σκοράρει δυο γκολ στην εστία της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα. Από την άλλη, η Τσέλσι -από τότε που στην άκρη του πάγκου της κάθεται ο Τούχελ- δεν έχει δεχτεί γκολ σε 18 από τα 28 παιχνίδια της. Στα 27/28 δέχτηκε μέχρι δυο γκολ και μόνο σε εκείνο το παράλογο 2-5 από την Γουέστ Μπρομ, ξέφυγε από τον «κανόνα». Τι σημαίνουν όλα αυτά; Προφανώς ότι περιμένουμε ένα κλειστό παιχνίδι. Με (δίκαιο) φαβορί την πιο πλήρη ομάδα, δηλαδή τη Σίτι. Με βάση τους αριθμούς, λοιπόν, το ματς δείχνει να ξεκινά από το 1-0 και να φτάνει μέχρι το 2-1.

Δυο φορές ανατροπή

Τι άλλο δείχνουν οι αριθμοί; Ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν χάνει τη συγκέντρωση και τον ρυθμό της ακόμη κι αν βρεθεί πίσω στο σκορ. Κατάφερε να το γυρίσει στην έδρα της Ντόρτμουντ (από 1-0, 1-2). Κατάφερε να το γυρίσει και στην έδρα της Παρί (επίσης από 1-0, 1-2). Η πιθανότητα να το ξανακάνει «παίζει» και προσφέρεται σε απόδοση 7,90. Επίσης, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι σκοράρουν το 1/3 των συνολικών τους τερμάτων μετά το 75΄. Οι «πολίτες» έχουν πετύχει το 32% των γκολ τους σε αυτό το διάστημα, ενώ το ποσοστό της Τσέλσι είναι ακόμη μεγαλύτερο: 36,4%! Το να συμβεί το ίδιο στον τελικό (να υπάρξει, δηλαδή, γκολ μετά το 75΄ προσφέρεται σε απόδοση γύρω στο 2,30.

Ο «αδικημένος» Ντε Μπρόινε

Με δεδομένο ότι περιμένουμε ένα κλειστό παιχνίδι, οι πιθανότητες να σημειωθεί γκολ από στημένη μπάλα ή μακρινό σουτ είναι μεγάλες. Και κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο… Ντε Μπρόινε. Έχοντας σκοράρει τα 3/5 τελευταία γκολ της Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει την… 7η απόδοση για anytime σκόρερ. Στο 3,75. Αδικία! Εκτελεί τα φάουλ και τα πέναλτι, η συγκεκριμένη απόδοση έχει μεγαλύτερη αξία από οποιαδήποτε άλλη, στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αφήστε που το να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή έχει απόδοση 15,00…

Συνοψίζουμε. Βασικό στοίχημα: Goal στο 1,98. Over 0,5 γκολ μετά το 75’ στο 2,30. Anytime σκόρερ Ντε Μπρόινε στο 3,75. Νίκη Μάντσεστερ Σίτι με ανατροπή 7,90.

Περισσότερες επιλογές για το στοίχημα θα βρείτε στο www.12xonline.gr, την πιο εξειδικευμένη σελίδα προγνωστικών στο διαδίκτυο!