Οι «παρελάσεις» του Ολυμπιακού σε ΟΑΚΑ και Λεωφόρο την 21η Μαρτίου (vids)

Δύο παιχνίδια έρχονται στο μυαλό όλων των ποδοσφαιρόφιλων και ιδιαίτερα αυτών του Ολυμπιακού, όταν το ημερολόγιο δείχνει 21 Μαρτίου.

Οι «παρελάσεις» του Ολυμπιακού σε ΟΑΚΑ και Λεωφόρο την 21η Μαρτίου (vids)

Το πρώτο είναι το ιστορικό 1-4 στη Λεωφόρο την 21η Μαρτίου του 2001 για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή, πηγαίνει στη Λεωφόρο χωρίς τον πολύτιμο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, αλλά με αντικαταστάτη τον Λουτσιάνο, ο οποίος βάζει την υπογραφή του στα πρώτα 9 λεπτά του αγώνα με μια ασίστ και ένα γκολ από τα 40 μέτρα. Ο Παναθηναϊκός μειώνει με τον Λυμπερόπουλο, αλλά οι ερυθρόλευκοι πετυχαίνουν άλλα δύο γκολ στο β' ημίχρονο, με πέναλτι του Γεωργάτου και το... τεμπεσίρι του Τζιοβάνι και γράφουν ιστορία, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου (1-1 το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ). Το ματς αυτό θα μνημονεύεται χρόνια και ήταν σημείο αναφορά μέχρι τον Μάη του 2021, που ο Ολυμπιακός επανέλαβε ανάλογο θρίαμβο στα πλέι οφ του πρωταθλήματος (1-4).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αποστολάκης): Νικοπολίδης, Κουτσουρές, (26' Σόουζα), Γκούμας, Βόκολος, Φύσσας, Σεϊταρίδης (74' Γκαλέτο), Μπασινάς, Καραγκούνης, Βλάοβιτς, Βαζέχα (64' Σίγκουρντσον), Λυμπερόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Κωστούλας, Ζε Ελίας, Γιαννακόπουλος (46' Πατσατζόγλου), Λουτσιάνο (75' Πουρσανίδης), Νινιάδης, Γεωργάτος, Τζιοβάνι, Αλεξανδρής (82' Αλβες).

Ο ΑΓΓΛΟΣ ΤΙΜΩΡΟΣ

Το άλλο είναι το 0-1 στο ΟΑΚΑ την 21η Μαρτίου του 2010, με γκολ του Ματ Ντάρμπισιρ. Οι οπαδοί του ΠΑΟ είχε γεμίσει το ΟΑΚΑ για φιέστα τίτλου, αλλά τους την χάλασε ο Άγγλος επιθετικός με το γκολ που πέτυχε στο 68ο λεπτό και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Το ματς μνημονεύεται για το κλίμα τρομοκρατίας που είχαν δημιουργήσει οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού.

ΠΑΟ (Νιόπλιας) : Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Κατσουράνης, Σείταρίδης (67′ Γκάμπριελ), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (81′ Ρουκάβινα), Σιμάο (70′ Νίνης), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

ΟΣΦΠ (Μπάντοβιτς) : Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (46′ Ζεβλάκοφ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μπράβο, Στολτίδης, Μαρέσκα, Γιάννης Παπαδόπουλος (56′ Ντάρμπισιρ), Ντάτολο (63′ Όσκαρ), Λούα Λούα, Μήτρογλου.