Ντάρμπισιρ και... τύφλα να 'χει η Ριζούπολη (vid)

Με αφορμή το επερχόμενο ντέρμπι, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, το fosonline.gr θυμάται πώς οι ερυθρόλευκοι "δραπέτευσαν" από τη "ζούγκλα" του ΟΑΚΑ, στο αιώνιο ντέρμπι του 2010.

Ντάρμπισιρ και... τύφλα να 'χει η Ριζούπολη (vid)

Παρά το γιορτινό κλίμα που επικρατούσε στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ήθελαν τη νίκη στο ντέρμπι για να σφραγίσει η ομάδα τους τον τίτλο, κάποιοι επέλεξαν να ασχοληθούν με τα... εξωαγωνιστικά, στήνοντας κλίμα τρομοκρατίας για τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Κατά την άφιξη της αποστολής προκλήθηκε πυρκαγιά στο μπροστινό μέρος του πούλμαν. Οι παίκτες βγαίνοντας έντρομοι και κατευθυνόμενοι προς τα αποδυτήρια δέχονταν αντικείμενα και φωτοβολίδες από οπαδούς του Παναθηναϊκού που δρούσαν ανεξέλεγκτοι στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Πετούσαν στους “ερυθρόλευκους” ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Καπνογόνο δέχθηκε ο Ραούλ Μπράβο, ενώ πετάχτηκαν κιγκλιδώματα, ακόμα και ψυγείο, που αν έβρισκε κάποιον θα τον άφηνε στον τόπο. Η αστυνομία επενέβη και ακολούθησαν συμπλοκές.

Μετά από τέτοια σκηνικά και άλλες "ομορφιές", οι παίκτες του Ολυμπιακού κλήθηκαν να παίξουν παιχνίδι. Και τι έκαναν; Αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα. Μπήκαν στο γήπεδο και νίκησαν.

Αν και αποδεκατισμένος αγωνιστικά ο Ολυμπιακός, επικράτησε 1-0 με γκολ του Ματ Ντάρμπισιρ στο 68ο λεπτό. Μετά το γκολ του Άγγλου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν κροτίδες στον στίβο του γηπέδου και μια εξ αυτών στοίχισε δύο δάχτυλα σε μια υπάλληλο του γηπέδου.

Συνολικά 24 άτομα πήγαν στο νοσοκομείο του ΟΑΚΑ με εγκαύματα από τις εκατοντάδες καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και τις κροτίδες που πέταγαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Συνολικά 45 ήταν αυτοί που είχαν μικροτραυματισμούς.

ΠΑΟ (Νιόπλιας) : Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ, Κατσουράνης, Σείταρίδης (67′ Γκάμπριελ), Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (81′ Ρουκάβινα), Σιμάο (70′ Νίνης), Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ.

ΟΣΦΠ (Μπάντοβιτς) : Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ (46′ Ζεβλάκοφ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μπράβο, Στολτίδης, Μαρέσκα, Γιάννης Παπαδόπουλος (56′ Ντάρμπισιρ), Ντάτολο (63′ Όσκαρ), Λούα Λούα, Μήτρογλου.