Επτά χρόνια από το «έπος» στη Φλωρεντία

Στις 5 Απριλίου του 2014, η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κατέκτησε το LEN Trophy, επικρατώντας της οικοδέσποινας Φιρένσε στον τελικό του Final-4.

Επτά χρόνια από το «έπος» στη Φλωρεντία

Πρόκειται για το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο του γυναικείου τμήματος πόλο του Ολυμπιακού και 9ου ευρωπαϊκού τίτλου στην ιστορία του συλλόγου.

Το γκολ της νίκης πέτυχε η Μπρον Νοξ! Με δύο παίκτριες πάνω της η Αυστραλή νίκησε με λόμπα την Ιταλίδα τερματοφύλακα Φεντερίκα Λάβι στα 23 δευτερόλεπτα στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι της με το "ερυθρόλευκο" σκουφάκι, αφού είχε αποκτηθεί για τους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Χάρη στο τέρμα της Νοξ ο Ολυμπιακός κατέκτησε το LEN Trophy έξι χρόνια μετά τον χαμένο τελικό με τη Ρόμα στην πρώτη σεζόν του Χάρη Παυλίδη στην τεχνική ηγεσία.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-4, 1-2, 4-3

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χ. Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 4, Αβραμίδου, Καλογεράκου, Μαργ. Πλευρίτου 2, Νιαρχάκου, Μπούικα 2, Βασιλακοπούλου, Νοξ 2, Σταματοπούλου.

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Α.Σελαρόλι): Λάβι, Μότα 2, Φερίνι, Κολαιότσο, Σετόντσε, Λάπι, Μπαρτολίνι 4, Μάσι, Ρεπέτο 1, Ολίμπι, Τζιάκι 1, Κρέγκ 1.