1981: Ο φρικιαστικός τραυματισμός του Λίνεν (vid)

Υπάρχουν στιγμές στον αθλητισμό που μένουν ανεξίτηλες, λόγω της σημαντικότητας και των αποτελεσμάτων που καθορίζουν τα συναισθήματα ενός θεατή.

1981: Ο φρικιαστικός τραυματισμός του Λίνεν (vid)

Υπάρχουν όμως και κάποιες εικόνες, που ακόμα κι αν δεν τις έχεις ζήσει, ξεπερνούν τα πάντα και μένουν χαραγμένες στο νου. Όπως είναι ο σοκαριστικός τραυματισμός του Έβαλντ Λίνεν το 1981, στο περιθώριο του αγώνα της Αρμίνια Μπίλεφελντ με την Βέρντερ Βρεμης.

Στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Νόρμπερτ Σίγκμαν, κάνει ένα "δολοφονικό" τάκλιν στον Λίνεν, σκίζοντάς του τον μηρό κατά 25 εκατοστά!

Ο Λίνεν θεώρησε ότι ηθικός αυτουργός του φάουλ ήταν ο προπονητής της Βέρντερ Βρέμης, Ότο Ρεχάγκελ και πως ο τραυματισμός του είχε ξεκάθαρα πολιτικά αίτια. Ο Έβαλντ Λίνεν ήταν δηλωμένος αριστερός σε αντίθεση με τον Ρεχάγκελ που ήταν υποστηρικτής του δεξιού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Στον επόμενο αγώνα με την Αρμίνια, ο Σίγκμαν δεν αγωνίστηκε, ενώ ο Ρεχάγκελ -σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο- βρισκόταν στον πάγκο με αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Όπως και να έχει "το πιο γνωστό φάουλ στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα" στιγμάτισε τις μνήμες μας και "αναβίωσε" μέσα από τις θύμησες, όταν οι δυο τους βρέθηκαν ως προπονητές στην Ελλάδα.