Το "μάγκικο" Κύπελλο του 1999 (vid)

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 5 Μαϊου του 1999, ο Ολυμπιακός πετυχαίνει μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του.

 Το "μάγκικο" Κύπελλο του 1999 (vid)

Στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, o Ολυμπιακός αντιμετωπίζει και κερδίζει 2-0 τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό. Σκόρερ των ερυθρόλευκων οι Δημήτρης Μαυρογενίδης (54ο λεπτό) και Πίτερ Οφορίκουε (90ο λεπτό).

H παράμετρος, που καθιστά την κατάκτηση εκείνου του τίτλου ως μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του συλλόγου, είναι το γεγονός ότι από το 30ό λεπτό η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς αγωνιζόταν με 10 παίκτες (ο διαιτητής της αναμέτρησης, Γιώργος Δούρος είχε αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Γιώργο Αμανατίδη).

Παρά την αριθμητική υπεροχή του Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν έχασε, όχι μόνο δεν δέχθηκε γκολ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο σκόραρε δύο φορές και κατέκτησε ένα από τα πιο "μάγκικα" -όπως χαρακτηρίστηκε τότε από την πλειοψηφία του Τύπου- Κύπελλα Ελλάδας.

Η νίκη αυτή ήταν το επιστέγασμα μιας άκρως επιτυχημένης σεζόν για την ομάδα που έφτασε μια ανάσα από τα ημιτελικά του Champions League και στην Ελλάδα κατέκτησε το νταμπλ.

Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι με τους: Ελευθερόπουλο, Μαυρογενίδη, Καραταϊδη, Ανατολάκη, Αμανατίδη, Γεωργάτο, Πουρσανίδη, Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρή (72' Οφορίκουε), Καραπιάλη (82' Αντζας), Γκόγκιτς (86' Νινιάδης).