O 2ος Ημιμαραθώνιος της Κέρκυρας (pic)

O 2ος Ημιμαραθώνιος της Κέρκυρας έρχεται με φόρα πια να καθιερωθεί στο δρομικό καλεντάρι της χώρας ως ένας από τους πιο ελκυστικούς αγώνες του φθινοπώρου εντός συνόρων.

O 2ος Ημιμαραθώνιος της Κέρκυρας (pic)

Υπάρχουν εκείνοι οι αγώνες που τους τρέχεις γιατί προσφέρονται για υψηλές επιδόσεις. Υπάρχουν και εκείνοι που η όμορφη διαδρομή αρκεί για να σε κάνει να σταθείς στην εκκίνηση με νούμερο στην μπλούζα.

Και υπάρχουν και άλλοι που τα συνδυάζουν και τα δύο!

Ο ημιμαραθώνιος της Κέρκυρας είναι ένας από αυτούς! Όσοι έχουν επισκεφτεί έστω και μία φορά στη ζωή τους το νησί των Φαιάκων γνωρίζουν ότι δεν υπερβάλω. Μιλάμε ίσως για την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας και πάντως μέσα στις πιο ξεχωριστές αρχιτεκτονικά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της Unesco. Φανταστείτε λοιπόν τι εμπειρία είναι να τρέχει κανείς σε αυτή την πόλη «κόσμημα»..!

Η αρχή έγινε το 2017 και δύο χρόνια μετά, ο 2ος Ημιμαραθώνιος της Κέρκυρας έρχεται με φόρα πια να καθιερωθεί στο δρομικό καλεντάρι της χώρας ως ένας από τους πιο ελκυστικούς αγώνες του φθινοπώρου εντός συνόρων.

Φέτος θα διεξαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου με στόχο να λάβουν μέρος σε όλες τις αποστάσεις περίπου 1800 δρομείς. Πέρα από τον ημιμαραθώνιο ο οποίος είναι μέτριας δυσκολίας, θα διεξαχθούν αγώνες 3 και 5 χλμ καθώς και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά και άτομα με αναπηρία.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στο πλακόστρωτο του Λιστόν, δίπλα στην Σπλανιάδα, μία από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης.

Οι γνωστές καμάρες με τα φανάρια κοσμούν το μετάλλιο του αγώνα που εύκολα κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει κομψοτέχνημα ενώ οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μπροστά και δίπλα από μερικά από τα πιο ξεχωριστά σημεία της πόλης.

Το Παλαιό Φρούριο είναι ένα από σημεία κατατεθέν της διαδρομής η οποία συνεχίζει στον κόλπο της Γαρίτσας μέχρι τον Ανεμόμυλο, επιστρέφει για να περάσει από το κέντρο της νέας πόλης μέσω της λεωφόρου Αλεξάνδρας μέχρι το Σαρόκο και μετά το Σολάρι, για να κάνει στροφή στο εμπορικό και στη συνέχεια να ακολουθήσει το δρόμο μέχρι το νέο και το παλιό λιμάνι, στα μουράγια όπου βρίσκεται το σπίτι όπου έζησε ο Διονύσιος Σολωμός, μέχρι το οίκημα της αναγνωστικής εταιρείας και τον τερματισμό λίγα μέτρα μετά τα βασιλικά ανάκτορα, ακριβώς στο Λιστόν.

Ο αγώνας είναι απολύτως συμβατός με τους κανόνες της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού) και του ΣΕΓΑΣ ενώ έχει την επίσημη πιστοποίηση της AIMS (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων».

Στα 21.1 χλμ που θα τρέξουν οι δρομείς του μαραθωνίου θα βρουν στα κατάλληλα σημεία σταθμούς τροφοδοσίας και υγειονομική κάλυψη υψηλών προδιαγραφών.

Επιπλέον οι 18 φιλαρμονικές του νησιού με την μακρά μουσική παράδοση, θα γεμίζουν την ατμόσφαιρα μοναδικές μελωδίες κάνοντας επίσης ξεχωριστό αυτόν τον αγώνα που φυσικά προσφέρεται και ως ένα καλό αγωνιστικό τεστ για όσους έχουν στα σχέδια να τρέξουν μαραθώνιο το Φθινόπωρο, είτε στην Αθήνα είτε οπουδήποτε αλλού εκτός συνόρων.

Μια καλή γεύση μπορεί να πάρει κανείς από το σποτάκι του ημιμαραθωνίου της Κέρκυρας εδώ:

Η διοργάνωση προσφέρει εκπτώσεις για τους δρομείς και τους συνοδούς τους που επιθυμούν να ταξιδέψουν από όλη την Ελλάδα στην Κέρκυρα ενώ ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλητές και από δεκάδες χώρες του εξωτερικού.

Στη ιστοσελίδα του αγώνα www.corfuhalfmarathon.gr υπάρχουν όλες οι σχετικές πληροφορίες και δυνατότητες εγγραφής.

Ο ημιμαραθώνιος της Κέρκυρας «μαγνητίζει» ντόπιους και επισκέπτες. Έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε μία ακόμα μεγάλη γιορτή και ήδη αποτελεί αφορμή για να έρθει κανείς στο νησί των Φαιάκων και να γνωρίσει την ιστορία και τους μοναδικούς πολιτιστικούς θησαυρούς του.

Να τρέξει στην πόλη που μοιάζει με ζωγραφιά, στον τόπο του πρώτου κυβερνήτη της χώρας Ιωάννη Καποδίστρια, των δημιουργών του Εθνικού μας Ύμνου Διονύσιου Σολωμού και Νικόλαου Μάντζαρου, του σπουδαίου Σπυρίδωνος Ξύνδα αλλά και του Σπυρίδωνος Σαμαρά που έγραψε τον Ολυμπιακό Ύμνο. Και φυσικά στον τόπο και τόσων άλλων σύγχρονων προσωπικοτήτων διεθνούς αναγνώρισης που έχουν δώσει στο νησί πέρα από φυσική ομορφιά και ξεχωριστή αίγλη!