156 μετάλλια, 18.000 νικητές στον Protergia 7o Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης!

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά!

 

156 μετάλλια, 18.000 νικητές στον Protergia 7o Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης!

Με ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών στον Ημιμαραθώνιο δρόμο, με συνολικά 18.000 εγγεγραμμένους δρομείς από 56 χώρες, αλλά και με την υπόσχεση για κορυφαίες επιδόσεις από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους πρωταθλητές, έρχεται ο Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, να φωτίσει τους δρόμους της φθινοπωρινής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου!

Η επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι επιπλέον 2.000 θέσεις θα διατεθούν στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) κατά τη διάρκεια λειτουργίας του στο Περίπτερο 2 της ΔΕΘ-HELEXPO από την Πέμπτη 11/10 (ώρες 10:00 - 19:00), με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης.

Παράλληλα, παρουσίασαν τους Χορηγούς της διοργάνωσης: τον Ονομαστικό Χορηγό Protergia, τον Μέγα Χορηγό Dole, τους Κύριους Χορηγούς Coca-Cola Τρία Έψιλον με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ και Kosmocar Α.Ε. - Volkswagen, τον Αποκλειστικό Τηλεοπτικό Φορέα της διοργάνωσης ΕΡΤ3, που έχει αναλάβει την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, τη NOVA που αποτελεί Media Partner της διοργάνωσης, τους Χορηγούς DHL, ΑΝΑΔΟΜΩ, Arla Protein, ΙΕΚ ΑΚΜΗ, EUROMEDICA - Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, ΔΕΘ - HELEXPO, τους Υποστηρικτές / Προμηθευτές Stihl, ORIS - Official Timekeeper της διοργάνωσης, High 5, Παπαδοπούλου Α.Ε., Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Amstel Free, Taxiway, Village Cinemas, Plaisir, Run and Hike, Grand Hotel Palace, House of Sports και τους Χορηγούς Επικοινωνίας Metropolis 95.5, Εφημερίδα Metrosport, Metrosport.gr, Republic 100.3, Zoo 90.8, Velvet 96.8, Ράδιο Θεσσαλονίκη, ΕΡΤ3 102 FM και 95.8 FM, Πρακτορείο 104.9, TV100, FM100, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Runningnews.gr, Fitnesspulse.gr, Όμιλος Οικονομία, Business File, Voria.gr, Υπηρεσίες Αποδελτίωσης Clipnews, Thestival.gr, Seleo.gr, Pella Τηλεόραση, Atlas TV, Livemedia, Thessnews.gr, Ράδιο Χαλκηδόνα, Εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης, Athletics Magazine, Life-Events.gr, EK Magazino, Politik.gr, Εφημερίδα Politik, WePost, Εφημερίδα Φως των Σπορ, Focus 103.6.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο - ανασκόπηση του περσινού Protergia 6ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, πριν δοθεί ο λόγος στους παρευρισκόμενους ομιλητές, οι οποίοι τόνισαν τα εξής:

Χριστίνα Καραμίχου (Πρόεδρος ΜΕΑΣ Τρίτων): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας έχουμε κοντά μας. Ο ‘Νυχτερινός’ είναι μία σημαντική αθλητική εκδήλωση που αποτελεί τουριστικό προϊόν προώθησης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε 20.000 δρομείς και επισκέπτες από 56 χώρες. Η μεγάλη επιτυχία των δύο διοργανώσεων της πόλης και της χώρας μας οφείλεται στην άριστη συνεργασία των θεσμικών υποστηρικτών μας, καθώς και των εθελοντικών φορέων υποστήριξης, οι οποίοι ως μία μεγάλη οικογένεια δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Βούλα Πατουλίδου (Πρόεδρος Ο.Ε.): «Το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσεις μία δράση και έπειτα από χρόνια να ξέρεις ότι είναι πλέον θεσμός, ότι έχει γιγαντωθεί. Αναφέρομαι στον Διεθνή Μαραθώνιο ‘Μέγας Αλέξανδρος’ αλλά και στο παιδάκι του, τον ‘Νυχτερινό’, που είναι μία δραστηριότητα αθλητική αλλά και ψυχαγωγική, αφού προσελκύει πολύ καλούς αθλητές, ταυτόχρονα όμως έχει και τον Δρόμο Υγείας 5 χλμ. στον οποίο ξυπνάει όλη η πόλη και συμμετέχει όλη η πόλη! Όλοι μιλούν για αυτόν και όλοι συμμετέχουν, είτε τρέχουν είτε όχι. Ακόμα και στην Κύπρο όπου ήμουν πρόσφατα, μιλούσαν για αυτή τη διοργάνωση και θα έχουμε κόσμο από εκεί, για να νιώσουν τον σφυγμό της πόλης και της διοργάνωσης. Αυτές οι εικόνες θα χρησιμοποιηθούν και από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής για την περαιτέρω διάχυση των στιγμών της διοργάνωσης».

Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης (Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού): «Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι πραγματικά μια γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης, για την οποία κινητοποιείται το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου μας. Δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας ώστε να διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και μετά το πέρας αυτής να επανέλθει η πόλη στην καθημερινότητά της. Αισθανόμαστε υπερήφανοι που έχει φτάσει η διοργάνωση σ’ ένα τέτοιο επίπεδο μέσα σε επτά χρόνια, γιατί η ιδέα του ‘Νυχτερινού’ γεννήθηκε παράλληλα με τη διοίκηση του κ. Γιάννη Μπουτάρη. Κάθε χρονιά σπάμε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, το πιο σημαντικό είναι όμως ότι υπάρχει παγιωμένος ένας αριθμός εγγραφών. Έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε και να διατηρούμε ενεργό ένα δρομικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε αυτούς προστίθενται οι δρομείς που έρχονται από όμορους δήμους, φυσικά από τα Βαλκάνια και από άλλες χώρες».

Αλέξανδρος Θάνος (Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας): «Είναι πολύ σημαντικό για το σύγχρονο τουριστικό μάρκετινγκ το να υπάρχει μία τέτοια διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη και το να χτίζεται γύρω από τέτοια γεγονότα μία αναπτυξιακή δυναμική στον τομέα του τουρισμού. Και μόνο αυτό που θα γίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτό το Σαββατοκύριακο, όταν θα δούμε χιλιάδες ανθρώπους να μεταφέρουν τις προσωπικές τους εμπειρίες, δείχνει τη μεγάλη αξία αυτής της διοργάνωσης. Φέτος μάλιστα έχουμε μία ευτυχή συγκυρία, γιατί παράλληλα πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το συνέδριο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον ‘Δρόμο του Μεταξιού’ και έτσι πολλοί από τους συνέδρους θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο και κάποιοι από αυτούς θα συμμετάσχουν και στον ‘Νυχτερινό’, μεταφέροντας κατόπιν τις εμπειρίες τους σε ακόμα περισσότερο κόσμο».

Περσεφόνη Τρίχα (Προϊσταμένη της Περιφερειακής Υπηρεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία): «Όλη η δράση του Διεθνούς Μαραθωνίου ‘Μέγας Αλέξανδρος’ και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου έχει να κάνει με την πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, που αφορά την ανάδειξη της Ελλάδας σε τουριστικό προορισμό 365 ημερών τον χρόνο. Έχουν μεγάλη σημασία οι εμπειρίες, οι τουριστικές εμπειρίες και όλες όσες αποκομίζει όταν παίρνει μέρος σε τέτοιες δράσεις, που περιλαμβάνουν την ψυχαγωγία εκτός από την άθληση. Ο ‘Νυχτερινός’ είναι σαφώς μία ξεχωριστή γιορτή, στην οποία και εμείς ως υπηρεσία θα λάβουμε μέρος».

Αλέξανδρος Αδαμίδης (Ειδικός συνεργάτης ΓΓΑ): «Σας διαβιβάζω τις θερμότερες αθλητικές ευχές του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη και του ΓΓΑ κ. Ιούλιου Συναδινού. Πέρσι είχα αναφέρει ότι η ΓΓΑ δεν μπορούσε να βοηθήσει πέρα από την παροχή της αιγίδας και της ηθικής υποστήριξης, αλλά φέτος με κάποια καλύτερη συνεργασία παρείχαμε μία μικρή βοήθεια. Επιπλέον, με αφορμή τους δύο Μαραθωνίους, τον περασμένο Σεπτέμβριο υπογράφηκε ένα πρωτόκολλο συνεργασίας με την ΣΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για τη δημιουργία ενός νέου αθλητικού τμήματος, το οποίο πιστεύω ότι θα προσφέρει στον επόμενο ‘Νυχτερινό’ την υποστήριξη που του αρμόζει».

Τάσος Τομπούλης (Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης): «Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του προέδρου και του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ. Ως ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, είμαστε κοντά στον Τρίτωνα που ανέδειξε μαζί με τους δύο αγώνες την ίδια την πόλη και τον πολιτισμό της. Πιστεύουμε ότι για πολλά χρόνια θα συνεχίσει να έχει την ίδια επιτυχία. Η συμμετοχή όλων, δρομέων αλλά και εθελοντών, είναι πολύ μεγάλη και αξιέπαινη και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές».

Κυριάκος Πάχος (Εκπρόσωπος του Ονομαστικού Χορηγού Protergia): «Θέλω να εκφράσω το πόσο περήφανοι είμαστε που για άλλη μια χρονιά αποτελούμε τον Ονομαστικό Χορηγό της διοργάνωσης. Η χορηγική μας δραστηριότητα στα δρομικά γεγονότα είναι πολύ έντονη, ωστόσο ξεχωρίζουμε τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, επειδή η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί κάθε χρόνο σημείο αναφοράς για τα αθλητικά και τα πολιτιστικά δρώμενα, προσελκύοντας χιλιάδες δρομείς και προάγοντας τις αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και σας προσκαλώ να τρέξουμε όλοι μαζί με την ενέργεια της Protergia!»

Κατόπιν, έγινε αναλυτική παρουσίαση των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος και της άρτιας υποστήριξης των δρομέων κάθε ηλικίας και επιπέδου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 18:45, με τη δύση του ήλιου) με αφετηρία επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου (αρχή παραλιακής Λεωφόρου Νίκης) και τερματισμό στον Λευκό Πύργο, καθώς και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:15), με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμό επίσης στον Λευκό Πύργο.

Ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης, Δρόσος Χριστόπουλος, τόνισε:

«Από φέτος θα έχουμε 156 τριάδες νικητών, αφού εκτός από τις τέσσερις απονομές στον Ημιμαραθώνιο και στον Δρόμο Υγείας 5.000μ., σε άνδρες και γυναίκες, θα αναδειχθούν άλλες 48 τριάδες νικητών: Πλέον, θα ανακοινώνεται επίσημη κατάταξη όλων των ηλικιακών κατηγοριών άνω των 35 ετών, ανά φύλο και ανά αγώνισμα. Όλοι οι νικητές θα τιμηθούν στην ετήσια γιορτή της “Ημέρας του Μαραθωνίου” τον ερχόμενο Ιανουάριο. Ωστόσο, για όλους εμάς νικητές θα είναι όπως πάντα και οι 18.000 συμμετέχοντες, τους οποίους είμαστε ήδη πανέτοιμοι να υποδεχθούμε. Πρόκειται για ένα νέο, μοναδικό ρεκόρ, αφού μέσα σε λιγότερο από 20 μέρες όλα είναι έτοιμα, στη θέση τους, και περιμένουν τη μεγάλη βραδιά.

Στην πραγματικότητα η διοργάνωση ξεκινά την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, από το Περίπτερο 2 της ΔΕΘ, όπου 100 και πλέον στελέχη μας εθελοντές θα υποδεχθούν τους δρομείς στο Κέντρο Εγγραφών (Registration Center), όπου θα πραγματοποιηθεί η παραλαβή του εξοπλισμού τους, ενώ παράλληλα θα δοθούν οι τελευταίες 2000 θέσεις με σειρά προτεραιότητας και θα υπάρξουν εκπλήξεις, όπως κληρώσεις διαγωνισμών με πλούσια έπαθλα από τους χορηγούς μας.

Στον φετινό Ημιμαραθώνιο θα έχουμε συμμετοχή - ρεκόρ με περισσότερους από 4.000 δρομείς στη διαδρομή των 21,1 χιλιομέτρων και μάλιστα με εξαιρετικό επίπεδο αθλητών, Ελλήνων και ξένων, που θα προσφέρουν σπουδαίο θέαμα.

Θα έχουμε τους καλύτερους δρομείς της χώρας, καθώς και ξένους πρωταθλητές που θα βοηθήσουν τους Έλληνες να επιτύχουν υψηλές επιδόσεις. Κοντά μας θα βρίσκονται σπουδαία ονόματα, όπως είναι οι Κενυάτες Πολ Τιόνγκ και Σάμι Κίπνετιτς, που μαζί με τον Ιταλό Μαουρίτσιο Λορεντζέτι θα βοηθήσουν να πετύχουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις οι πρωταθλητές μας Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Γιώργος Μενής, Γιώργος Καλαπόδης, Χαράλαμπος Πιτσόλης, Κώστας Αντωνόπουλος, Μιχάλης Καλομοίρης, Κυριάκος Συμηριώτης, Γιάννης Κρέκας, Μάριος Αποστολίδης και Θεόδωρος Αναγνώστου, μεταξύ άλλων. Εξίσου σπουδαίες συμμετοχές έχουμε και στις γυναίκες, όπου θα συμμετάσχει η Κενυάτισσα Βίβιαν Κεμπόι και η Ιταλίδα Γκλόρια Μαρκόνι, μαζί με την Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, την Στέφανι Λεοντιάδου, τη Βίκυ Καραγεωργάκη, τη Ράνια Ρεμπούλη, τη Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο, τη Μαρία Μαλάη, την Ειρήνη Μιχαλά και την Ντενίζ Δημάκη. Εξάλλου, στον Δρόμο 5.000μ. θα τρέξουν μεταξύ άλλων πρωταθλητών οι Ιάσων Ιωαννίδης, Κωνσταντίνος Δρόσος, Δημήτρης Λιατίφης, Παναγιώτης Γραμμένος στους άνδρες και οι Γεωργία Κωνσταντινοπούλου, Γεωργία Δημητριάδου, Μαργαρίτα Ντίνα, Ζωή Μπέτα στις γυναίκες. Παράλληλα, ξεχωριστές προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων, όπως ο Αντώνης Τσαπατάκης που μας τιμά σήμερα με την παρουσία του, καθώς και Έλληνες πρωταθλητές άλλων αγωνισμάτων, όπως η Μαρία Μπελιμπασάκη και η Λίλη Αλεξούλη, εκπροσωπώντας τον ονομαστικό χορηγό μας, την Protergia, θα είναι κοντά μας».

Ο Γιάννης Χατζόπουλος, συντονιστής του επιχειρησιακού κέντρου της διοργάνωσης, υπογράμμισε το υψηλότατο επίπεδο ασφάλειας και υποστήριξης σε ολόκληρη τη διαδρομή:

«Οι δύο αγωνιστικές διαδρομές καλύπτονται από 12 ιατρικούς σταθμούς, καθώς και από συνολικά 25 σημεία με απινιδωτές και οξυγόνο. Υπάρχει πολύ καλή κάλυψη από πλευράς διασωστικών μέσων, καθώς συνεισφέρουν 14 διασωστικές ομάδες με περίπου 250 στελέχη στο σύνολο. Έχουμε άρτιο συντονισμό με τη βοήθεια των ραδιοερασιτεχνών που μας μεταφέρουν άμεσα ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε, διαθέτουμε ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο απέναντι από τον Λευκό Πύργο, με άμεση υποστήριξη από το ΕΚΑΒ και από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Παράλληλα ο Τομέας Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης, με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και του ΑΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Σίνδου, στελεχώνεται από περίπου 100 φυσικοθεραπευτές».

Στην συνέχεια, οι διοργανωτές μίλησαν για τα μουσικά σημεία που θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής:

«Θα έχουμε για άλλη μια φορά την υποστήριξη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης, με τα κρουστά που ενθαρρύνουν τους δρομείς, ενώ για άλλη μια φορά ο Όμιλος Metromedia θα είναι εκεί. Στο Δημαρχιακό Μέγαρο, από όπου θα δοθεί η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000 μ., θα υπάρχει DJ set και παρουσίαση από τους παραγωγούς του “ZOO 90.8”, ενώ θα υπάρχει και μία πολύ όμορφη έκπληξη. Στην αφετηρία του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. στο Λιμάνι θα βρίσκονται οι παραγωγοί του “96.8 Velvet”, στην συμβολή της Πλατείας Αριστοτέλους με Τσιμισκή θα είναι στημένο το DJ set του “Republic 100.3”, ενώ στο σημείο τερματισμού, στον Λευκό Πύργο, θα βρίσκεται ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του “Metropolis 95.5”, όπου θα εκπέμπει ζωντανά, με συνδέσεις και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης», ανέφερε η Κατερίνα Σεφερλή, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της διοργάνωσης.

Στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού της διοργάνωσης, που περιλαμβάνει συνολικά 1.700 εθελοντές, μεμονωμένους, καθώς και από οργανωμένες ομάδες, λέσχες και σωματεία, αναφέρθηκε ο Υπεύθυνος Τύπου Γιάννης Χαβιανίδης, ενώ ακολούθησε η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης: Η παρουσίαση των ξεχωριστών περιπτώσεων δρομέων, που στέλνουν ένα σπουδαίο μήνυμα μέσα από το παράδειγμά τους:

- Ο Νίκος Τουλίκας, αθλητής με νοητική στέρηση και αυτισμό, που έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας ΑμεΑ στα 5 και 10 χλμ., αλλά και πρωταθλητής κόσμου των Special Olympics στο σκι αντοχής, όντας μάλιστα εθελοντής δότης μυελού των οστών, θα τρέξει στον Δρόμο των 5.000μ.:

«Αυτός είναι από τους αγαπημένους αγώνες μου! Από εδώ ξεκίνησα!», είπε ο νεαρός πρωταθλητής κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων, ενώ η μητέρα του, Έφη Καραγιάννη, είπε:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας να βρισκόμαστε εδώ. Η υπομονή, επιμονή και η θέληση του Νίκου τον έχουν οδηγήσει εδώ που έχει φτάσει. Ο ‘Νυχτερινός’ ήταν ο πρώτος αγώνας από τον οποίο ξεκίνησε τη διαδρομή του και έχει ξεχωριστή σημασία γι’ αυτόν».

- Η πρωταθλήτρια και νικήτρια της ζωής Μαρία Σαμπανίδου, αφού στάθηκε όρθια από το βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν από δύο χρόνια, θα βρεθεί στην εκκίνηση των 5.000μ. μαζί με τη Running Team του ΣΕΕΔΑ.

«Είναι καλό να προβάλλουμε τις πράξεις αλληλεγγύης όχι μόνο όταν συμβαίνουν αλλά και όταν έχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει τώρα με τη Μαρία Σαμπανίδου. Αξίζει να πούμε άλλο ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όσους βοήθησαν. Η Μαρία θα είναι το Σάββατο μαζί μας και θα κάνει συμβολικά όσα βήματα μπορεί, για να ευχαριστήσει τη διοργάνωση, μαζί με τις αδερφές της Χρύσα και Νάνσυ. Κάθε φορά που γίνεται η παρουσίαση του ‘Νυχτερινού’ φορτιζόμαστε συναισθηματικά, παλεύουμε για να μη δακρύσουμε, γιατί η συμμετοχή όλων είναι συγκινητική. Δεν είναι μία απλή διοργάνωση, έχει μετατρέψει την πόλη μας σε μια τεράστια οικογένεια, στην οποία ο αθλητικός κόσμος, οι εταιρείες και οι φορείς διοίκησης προσπαθούν μαζί για έναν καλό σκοπό», δήλωσε η πρόεδρος του ΣΕΕΔΑ, Ραμπέα Ιατρίδου.

- Ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης και Πρεσβευτής της διοργάνωσης, Αντώνης Τσαπατάκης, θα βρεθεί για άλλη μία χρονιά στην εκκίνηση με το αναπηρικό του αμαξίδιο:

«Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την επιλογή τους να πρεσβεύω τη διοργάνωση και χαίρομαι ακόμα περισσότερο επειδή ίσως έβαλα κι εγώ το δικό μου λιθαράκι ώστε να συμμετέχουν κάθε χρόνο ακόμα περισσότερα ΑμεΑ. Με αυτό το μήνυμα ξεκινάμε και δείχνουμε στον κόσμο την έννοια της ισότητας: Δεν υπάρχουν αρτιμελείς και ΑμεΑ, υπάρχουν μόνο άνθρωποι. Και όταν συμμετέχουν όλο και περισσότεροι, αποκτά περισσότερη δύναμη η φωνή μας και φτάνει μέχρι τα πέρατα της γης».

- Η νικήτρια του πρώτου «Νυχτερινού», Βίκυ Καραγεωργάκη, θα είναι παρούσα ξανά στην εκκίνηση, όπως σχεδόν κάθε χρόνο:

«Το μόνο που μπορώ να καταθέσω είναι η προσωπική μου εμπειρία: Είχα τη χαρά και την τύχη να είμαι η νικήτρια του πρώτου αγώνα και από τότε είμαι παρούσα στην εκκίνηση πάντοτε, εκτός από μία χρονιά που ήμουν παρούσα ως θεατής, λόγω τραυματισμού. Ο 1ος ‘Νυχτερινός’ το 2012 ήταν κάτι το πρωτόγνωρο, επειδή για πρώτη φορά τρέχαμε βράδυ και για πρώτη φορά στην καρδιά της πόλης μας. Καταλάβαμε ότι κάτι διαφορετικό γεννιέται. Αυτή η διοργάνωση απευθύνεται σε εμάς τους δρομείς τους ΣΕΓΑΣ που ψάχνουμε αγώνες να τρέξουμε, στους μη συστηματικούς δρομείς, στους ελεύθερα αθλούμενους, σε όσους έρχονται για πρώτη φορά τώρα σε επαφή με τον αθλητισμό, στις οικογένειες, στα παιδιά, είναι ένας αγώνας για όλους... Δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους μεγάλους αγώνες του εξωτερικού. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, εύχομαι καλή επιτυχία και υγιή και ασφαλή τερματισμό σε όλους τους συμμετέχοντες».

- Ο συνήθης πρωταγωνιστής στον Δρόμο Υγείας 5.000μ., Ιάσων Ιωαννίδης, μίλησε εκ μέρους των πρωταθλητών της κατηγορίας ανδρών:

«Είναι η έκτη φορά που συμμετέχω σε επτά χρόνια, αλλά και η τέταρτή μου στον Δρόμο 5.000μ.. Είναι από τους καλύτερους αγώνες που έχω δοκιμάσει στην αθλητική μου καριέρα, πρόκειται για μία εύκολη και ευχάριστη διαδρομή και ως Θεσσαλονικιός που είμαι δεν θα μπορούσα να μην συμμετάσχω. Καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς».

Επιπλέον, έγινε ειδική αναφορά στις δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης των Χορηγών:

- Η Dole προσφέρει προϊόντα στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και στα ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα ενισχύει χρηματικά το έργο του «Παιδικού Αντιρρευματικού Αγώνα Βορείου Ελλάδος».

- Η ΑΝΑΔΟΜΩ προσφέρει υπηρεσίες ανακαίνισης αξίας 2.500 ευρώ σε έναν από τους φορείς κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης.

- Η Ο.Ε. της διοργάνωσης σε συνεργασία με την πρότυπη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Embryolab στηρίζουν το έργο του Σωματείου Υποστήριξης Γονιμότητας «ΚΥΒΕΛΗ».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του επίσημου T-Shirt, του επίσημου μεταλλίου και του Bib Number της διοργάνωσης και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, με τη δύση του ήλιου, όταν οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσουν από χαμόγελα και από δρομείς κάθε ηλικίας!

O Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr

Τρέχουμε… Δεν κοιμόμαστε!