Εγκληματικές οργανώσεις Τορίνου, Μονάχου, Παρισιού

Ο Red Duckling ρίχνει μια ματιά στα τοπ-πρωταθλήματα της Ευρώπης και στον… ανταγωνισμό που δεν σκοτώνεται όπως στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό.

Εγκληματικές οργανώσεις Τορίνου, Μονάχου, Παρισιού

Ιταλία. Γιουβέντους. Ένατο σερί πρωτάθλημα. Όχι ένα. Όχι δύο. Όχι πέντε αλλά 9 (ολογράφως εννέα) σερί πρωταθλήματα. Που θα γίνουν 10 του χρόνου. Το 2011 η τελευταία φορά που χάρηκε κάποιος άλλος (Μίλαν).

Γερμανία. Μπάγερν. Όγδοο σερί πρωτάθλημα. Στοιχηματίστε από τώρα για το ένατο σερί. Και μακρινή ανάμνηση πια το 2012 όταν η Ντόρτμουντ ήταν η τελευταία ομάδα που κατέκτησε την Μπουντεσλίγκα πριν την βαυαρική αυτοκρατορία.

Γαλλία. Παρί. Κατέκτησε το 7ο πρωτάθλημα τα τελευταία 8 χρόνια. Τέσσερα σερί, ένα η Μονακό και άλλα τρία τώρα. Με προοπτική να γίνουν άπειρα σερί. Θυμίζω σε μία λίγκα που κάποτε την κατακτούσαν όλοι, μέχρι να έρθει η Λιόν να κάνει 6 σερί.

Να το πάμε και στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε 8 στα 14 από το 2000 έως το 2013. Ασύλληπτο για το επίπεδο της Πρέμιερ Λιγκ.

Θέλετε Ισπανία; Αν η Μπαρτσελόνα δεν αυτοκτονούσε μετά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων, τώρα θα έγραφε 9 στα τελευταία 12 χρόνια σε… κάποια Λα Λίγκα.

Οι κυριαρχίες, τα σερί, τα μονοπώλια είναι… καθημερινότητα στα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο. Εκεί βέβαια δεν σκοτώνεται ο ανταγωνισμός όπως κάνει στην Ελλάδα ο κακός Ολυμπιακός. Εκεί δεν υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις.

Αντίθετα, εδώ ακούς το φοβερό το επιχείρημα (;) του “δεν γίνεται να τα παίρνει όλα ο Ολυμπιακός”. Τεκμηριωμένο φίλοι μου. Εδώ απαγορεύεται να ρίχνει πχ +30 σε κάθε πρωτάθλημα στον ΠΑΟ του Αλαφούζου.

Τέλος πάντων. Περαστικά σε όσους βλέπουν μόνο ότι τους “συμφέρει”. Έχουμε και μια Ευρώπη σε μία εβδομάδα.

Εκεί που θα βρίσκονται και κάτι Γιουβέντους, Μπάγερν, Παρί.

Όλες οι εγκληματικές οργανώσεις συνεχίζουν, όταν οι αδικημένοι κάνουν διακοπές.