Τι ομάδα είναι ο Νταλάρας; Λάτρης του ποδοσφαίρου, Πειραιώτης - «Τα καλοκαίρια είμαι Συριανός», λέει

Ο Γιώργος Νταλάρας ως λάτρης του ποδοσφαίρου -και του στίβου- ρωτήθηκε για την ομάδα που υποστηρίζει: «Γεννήθηκα στον Πειραιά, τα καλοκαίρια είμαι Συριανός, ξέρετε τι σημαίνει αυτό...».

Τι ομάδα είναι ο Νταλάρας; Λάτρης του ποδοσφαίρου, Πειραιώτης - «Τα καλοκαίρια είμαι Συριανός», λέει

Ο Γιώργος Νταλάρας αποκάλυψε ποια ομάδα υποστηρίζει. Γεννημένος στον Πειραιά, λάτρης του ποδοσφαίρου και του στίβου, ο μεγάλος Έλληνας καλλιτέχνης συμμετείχε στο φιλανθρωπικό challenge της 24Media απαντώντας στην πρόκληση του Γιώργου Πρίντεζη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Νταλάρας:

«Κάτι καλό γίνεται γύρω μας, πάνω από την πόλη και πάνω από τη χώρα. Είχα καιρό να αισθανθώ έτσι. Η απομόνωση μας δίνει μια αισιοδοξία για να αναζητήσουμε την ομορφιά και πάλι. Πώς θα μπορούσα να αρνηθώ αυτή την πρόσκληση, όταν ο γίγαντας της Σύρου σε προσκαλεί να του πεις ένα τραγούδι! Με πολλή χαρά και συγκίνηση το έκανα. Εμείς παραμένουμε στον συμβολισμό, σημασία έχει στο τέλος της ημέρας να δούμε τι κάνουμε. Ο κόσμος έμεινε μέσα, βοήθησε τα νοσοκομεία. Αυτό που κάνετε μας δίνει χαρά και αισιοδοξία.

Δεν έχει τελειώσει ακόμα, ο ιός είναι δίπλα μας, κρύβεται. Πρέπει να προσέχουμε. Είμαστε κι εμείς ηλικιωμένοι και πρέπει να προσέξουμε. Συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία και μπράβο σας. Περάσαμε από την επιστημονική φαντασία στην καθημερινή μας ζωή, τρόμαξα, ένιωσα σαν να ζούμε σε πρόβα τζενεράλε απομόνωσης και κοινωνικής μοναξιάς. Αμέσως όμως η σκέψη μου με πήγε στο ότι δεν έχουμε να κάνουμε με θεωρία συνωμοσίας αλλά με κάτι ασύμμετρο που μας ξεπερνάει όλους. Πρέπει να σκεφτούμε λογικά, να έχουμε μέτρο, να μην τρομάζουμε και όταν με το καλό βρεθεί το εμβόλιο να φτιάξουμε και να πολεμήσουμε τον διχασμό που υπάρχει πάνω από τη χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Όταν το λέμε κάθε μέρα, θα γίνει. Πρέπει να καταλάβουμε πόσο σημαντικοί είμαστε όλοι μας. Έχουμε ανάγκη να πάμε αύριο στα μαγαζιά, δεν έχουμε την πολυτέλεια να αντιμετωπίζουμε τη ζωή όπως ήταν πριν από τον πόλεμο. Πρέπει αυτά να τα βγάλουμε από πάνω μας. Οι Έλληνες έχουν ψυχή, πνεύμα και μεγάλη ιστορία. Θα μείνει ένα ήθος που θα έχει σφραγίδα ελληνικής βαθιάς σκέψης.

Υπάρχουν πολλά τραγούδια που τα έχω μέσα στην ψυχή μου και τα σκέφτομαι ακόμα. Το θέμα είναι ότι τα τραγούδια εκφράζουν και σφραγίζουν μια εποχή. Εμείς μεγαλώνουμε, ο κόσμος έχει ανάγκη τη μουσική, τα ποιήματα. Κάθε μέρα τραγούδια, τραγουδιστές, ποιητές θα βγαίνουν και θα υπάρχουν. Θα πρέπει η πολιτεία να σταθεί σε αυτούς τους ανθρώπους που για μήνες δεν θα έχουν ούτε ένα ευρώ, να τους συμπεριφερθεί με αγάπη και στοργή. Χωρίς τραγούδι αυτός ο τόπος δεν μπορεί να ζήσει.

Ακούστε τώρα, είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου, αλλά πρέπει να σας πω ότι έχω απομακρυνθεί για λόγους που εύκολα κάποιος καταλαβαίνει. Το ποδόσφαιρο είναι το πιο λαϊκό άθλημα, σαν παιδί παρακολουθώ τα Μουντιάλ. Μου αρέσει πολύ ο στίβος και σέβομαι πολύ τους Έλληνες αθλητές για όσα έχουν πετύχει. Απομακρύνθηκα λοιπόν από τις ομάδες και τους φανατισμούς, αλλά σας λέω το εξής. Γεννήθηκα στον Πειραιά, τα καλοκαίρια είμαι Συριανός, ξέρετε τι σημαίνει αυτό. Ο Πρίντεζης είναι Ολυμπιακός. Θέλετε κι άλλα (γελάει);».