Ποιος ήταν ο κλόουν του φεστιβάλ Woodstock

Είναι πρώην κομικογράφος και ποιητής που έγινε κλόουν, ακτιβιστής της ειρήνης και σύμβολο των χίπις. Ως πρωτοπόρος της κοινότητας Hog Farm (Φάρμα των γουρουνιών), έκανε ανακοινώσεις από τη σκηνή του φεστιβάλ Woodstock το 1969. Επίσης μια γεύση παγωτού πήρε το όνομά του. Ο ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του Wavy Gravy.

Ποιος ήταν ο κλόουν του φεστιβάλ Woodstock

Το πραγματικό του όνομα είναι Χιου Ρόμνεϊ και γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 1936 στο East Greenbush της Νέας Υόρκης. Στην εκδήλωση που καθόρισε την εποχή, το Γούντστοκ, στα βόρεια της Νέας Υόρκης, είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος: «Αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι πρωινό στο κρεβάτι για 400.000 κόσμο».

Γιατί η Τζάνις Τζόπλιν δεν υπήρχε στην ταινία και στον δίσκο του Woodstock

Η Hog Farm, μια κολεκτίβα που σχηματίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’60 στην Καλιφόρνια, πραγματοποίησε τότε την υπόσχεσή της, προσφέροντας δωρεάν γεύματα σε κάθε πεινασμένο συμμετέχοντα στη συναυλία σε μια κίνηση που έμεινε ως «πρωινό στο κρεβάτι».

Woodstock: Μισός αιώνας από την αυλαία στο θρυλικό Ροκ Φεστιβάλ (vid)

Ο Χιου Ρόμνεϊ άλλαξε το όνομά του σε Ουόβι Γκράβι μόλις δύο εβδομάδες μετά το Woodstock, όταν ο μεγάλος μπλουζίστας B.B. King φέρεται να του κόλλησε το παρατσούκλι αυτό στο Texas International Pop Festival (Διεθνές Ποπ Φεστιβάλ του Τέξας) τo 1969 (30 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου). Αργότερα άλλαξε το όνομά του νόμιμα σε Ουόβι Γκράβι.

Woodstock - 50 χρόνια μετά: Ο Νικ και η Μπόμπι είναι ακόμα μαζί (pics)

Ο Γκράβι εμφανίζεται συχνά ως κλόουν και μάλιστα ονομάστηκε «επίσημος κλόουν των Grateful Dead», ένα συγκρότημα με το οποίο συνεργαζόταν συχνά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο αείμνηστος συγγραφέας Πωλ Κράσνερ αποκάλεσε τον Γκράβι «παράνομο γιο του Άρπο Μαρξ και της Μητέρας Τερέζας».

Ο Μπομπ Ντίλαν, σύμφωνα με πληροφορίες συγκάτοικος του Ρόμνεϊ για αρκετό καιρό, λέγεται ότι δανείστηκε τη γραφομηχανή του Ρόμνεϊ για να γράψει τους αρχικούς στίχους του τραγουδιού "A Hard Rain's A-Gonna Fall". Οι διοργανωτές του Woodstock ζήτησαν από τον Ρόμνεϊ να συντονίσει την ασφάλεια στο φεστιβάλ, και ονόμασε τους βοηθούς του Please Force (Παρακαλώ Δύναμη), προκειμένου να εξαλειφθεί η απειλή που θα προκαλούσε η παρουσία πραγματικής αστυνομίας. Ο Ρόμνεϊ έκανε ανακοινώσεις από τη σκηνή, ανάμεσά τους και την προσφορά του να ταΐσει το πλήθος και στη συνέχεια μοιράστηκε φαγητό σε όλους όσους ήθελαν.

Ο Gravy εμφανίστηκε επίσης στις δύο επετειακές εκδηλώσεις του Woodstock και σε αμέτρητες άλλες συναυλίες και φεστιβάλ.

Το 1993, η γνωστή εταιρία παραγωγής παγωτών, παγωμένου γιαουρτιού και σορμπέ από το 1978 στο Βέρμοντ της Αμερικής Ben & Jerry’s τον τίμησε δίνοντας το όνομά του με μια γεύση παγωτού που απλά ονομαζόταν Wavy Gravy -παγωτό καραμέλας, με κάσιους, σοκολάτα με φουντούκι και καβουρδισμένα αμύγδαλα- αλλά αποσύρθηκε από την εταιρεία μετά από αρκετά χρόνια.

ΠΗΓΗ: www.ogdoo.gr