Γιατί η Τζάνις Τζόπλιν δεν υπήρχε στην ταινία και στον δίσκο του Woodstock

Η Janis Joplin τραγούδησε στο Woodstock, αλλά δεν υπήρχε στην επίσημη ταινία και στον δίσκο της συναυλίας.

Γιατί η Τζάνις Τζόπλιν δεν υπήρχε στην ταινία και στον δίσκο του Woodstock

Η ερμηνεία της στο Woodstock περιγράφηκε ως δυναμική, ωστόσο δεν απέδωσε όσα μπορούσε να δώσει στο κοινό, κάτι που είχε κάνει δύο χρόνια πριν στο Monterey Pop Festival. Ανέβηκε στη σκηνή στις 2:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, με το συγκρότημά της Kozmic Blues Band και ξεκίνησαν με μια διασκευή στο "Raise Your Hand" του Eddie Floyd. Στη συνέχεια έπαιξε το "As Good As You've Been To This World" του Nick Gravenites, και ύστερα την πρόσφατη τότε επιτυχία των Bee Gees "To Love Somebody".

Ακολούθησε το γνώριμο στο κοινό του Woodstock, το "Summertime" του George Gershwin από το δίσκο της "Cheap Thrills" και μετά ανέβασε τους ρυθμούς με το "Try (Just A Little Bit Harder)", το οποίο θα γινόταν η μεγαλύτερη επιτυχία στο επερχόμενο άλμπουμ της. Ακολούθησε μια εκπληκτική ερμηνεία της μπαλάντας "Kozmic Blues" και στη συνέχεια για να διασκεδάσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο, η Janis γύρισε το μικρόφωνο στο τενόρο σαξόφωνό του Snooky Flowers, που έκανε εντυπωσιακή ερμηνεία του "Can't Turn You Loose" του Otis Redding.

Ακολούθησε το "Work Me, Lord" του Nick Gravenites που τελειώνοντας η Janis έκλαψε και αποχώρησε. Ο κόσμος ζητούσε επίμονα να επιστρέψει στη σκηνή, γύρισαν κι έπαιξαν το "Piece Of My Heart", το οποίο είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Janis και έκλεισε με την κλασική διασκευή της Janis στο "Ball And Chain" της Big Mama Thornton.

Η παρουσία της Janis Joplin στο Woodstock δεν έτυχε θερμής υποδοχής από κάποιους κριτικούς, αλλά και τους θαυμαστές της που περίμεναν τον, ψυχεδελικό ροκ ήχο του πρώην γκρουπ της, Big Brother & Holding Company.

Λόγω των αρνητικών αυτών απόψεων, ή ίσως για άλλους άγνωστους λόγους, η παρουσία της Janis Joplin στο Woodstock δεν συμπεριλήφθηκε στην ταινία ή στο soundtrack του Woodstock. Η παράλειψη αυτή διορθώθηκε σε μεταγενέστερες εκδοχές της ταινίας και σε άλλες μουσικές συλλογές, αλλά η Janis έλειπε από τον επίσημο δίσκο της εποχής.