O ντε Κουμπερτέν θεωρούσε «αντιαισθητική» τη συμμετοχή γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο βαρόνος Πιερ ντε Κουμπερτέν πέτυχε την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν ήθελε σε αυτούς τις γυναίκες.

O ντε Κουμπερτέν θεωρούσε «αντιαισθητική» τη συμμετοχή γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Πιέρ ντε Φρεντύ, Βαρόνος ντε Κουμπερτέν. Ο Γάλλος παιδαγωγός και ιστορικός, ο ιδρυτής και πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και ο «πατέρας» των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια της Γαλλίας και φυσικά θεωρείται σημαντική ιστορικά προσωπικότητα λόγω του οράματός του για αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων που έγινε πραγματικότητα.

Πάντως ο άνθρωπος του οποίου η καρδιά είναι ενταφιασμένη στην αρχαία Ολυμπία, στους πρόποδες του Κρονίου λόφου, δεν ήθελε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χαρακτήριζε τη συμμετοχή τους «μη πρακτική, χωρίς ενδιαφέρον, αντιαισθητική και λανθασμένη».

Ο Βαρόνος ήταν πολυγραφότατος και σε ένα σύγγραμμά υποστήριζε ότι o ρόλος των γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να περιορίζεται στο ρόλο που είχαν και στην αρχαιότητα, δηλαδή, να στεφανώνουν τους νικητές. Ο ίδιος, το 1910 είχε δηλώσει ότι «η συμμετοχή των γυναικών υπονομεύει την ίδια την πειθαρχία των συναγωνιζόμενων ανδρών». Γι’ αυτόν δεν υπήρχε αμφιβολία πως «οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να προορίζονται μόνο για άνδρες».