Στεφανία: Το «Αυστηρώς Ακατάλληλον» δράμα είχε δύο φινάλε

Η «Στεφανία» στην οποία η πρωταγωνίστρια δολοφονείται και αυτή στην οποία βρίσκει την ευτυχία της. Το «Αυστηρώς Ακατάλληλον» δράμα του Γιάννη Δαλιανίδη με την τολμηρή, για την εποχή, Ζωή Λάσκαρη.

Στεφανία: Το «Αυστηρώς Ακατάλληλον» δράμα είχε δύο φινάλε

Η «Στεφανία», είναι δραματική ταινία του 1966 της Φίνος Φιλμ σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Πρωτοπροβλήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1966 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1966, όπου συμμετείχε εκτός συναγωνισμού. Στις κινηματογραφικές αίθουσες πρωτοβγήκε στις 9 Ιανουαρίου 1967. Η ταινία προβλήθηκε το 1968 στις ΗΠΑ και το 1969 στο Μεξικό. Κατά την πρώτη προβολή η ταινία είχε χαρακτηριστεί αυστηρώς ακατάλληλη, λόγω των ιδιαίτερα τολμηρών για την εποχή σκηνών. Πρωταγωνιστούσαν μεταξύ άλλων η Ζωή Λάσκαρη, ο Σπύρος Φωκάς, η Τασσώ Καββαδία, ο Σπύρος Καλογήρου, η Ηρώ Κυριακάκη, ο Βύρων Πάλλης, η Κάκια Παναγιώτου, η Δέσπω Διαμαντίδου.

Η κόρη της σταρ σκότωσε τον εραστή της μητέρας της κι ο Δαλιανίδης έγραψε τον «Ίλιγγο»

Η υπόθεση

Η Στεφανία, μια όμορφη και ευκατάστατη κοπέλα, καταλήγει στο αναμορφωτήριο εξαιτίας της διεφθαρμένης ζωής στην οποία την έχει οδηγήσει ο πατριός της. Πρόθεσή της είναι η απόδραση, αλλά όταν εμφανίζεται ο γιατρός Δαπόντε, με τον οποίο ήταν ερωτευμένη στα μαθητικά της χρόνια, αλλάζει γνώμη και γίνεται βοηθός στο ιατρείο του. Αποφασίζει να του γράψει μια επιστολή, εξηγώντας τί της συνέβη και πώς κατέληξε στο αναμορφωτήριο. Ο γιατρός γοητεύεται από τη Στεφανία και της προτείνει να παντρευτούν και να την πάρει μακριά από αυτό το μέρος. Η Στεφανία, όμως, φεύγοντας από το αναμορφωτήριο, δέχεται τη βίαιη ερωτική επίθεση του φύλακα του ιδρύματος, τον οποίο θα απωθήσει προκειμένου να συναντήσει τον μέλλοντα σύζυγό της.

Ανδριανόπουλος: Η κρυφή σχέση του «στραβοσουγιά» του Ολυμπιακού με τη Δέσπω Διαμαντίδου

Αυστηρώς Ακατάλληλον

Όπως αναφέρει η Finos Film, «η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Νέλλης Θεοδώρου "Η Στεφανία στο Αναμορφωτήριο" και θεωρήθηκε πολύ τολμηρή για την εποχή της. Αν και η αφίσα της ταινίας έγραφε "Στεφανία - Αυστηρώς Ακατάλληλον", ο Γιάννης Δαλιανίδης κατάφερε να κρατήσει μια ισορροπία μεταξύ τολμηρού και αξιοπρεπούς για το αστικό κοινό της Ελλάδας».

Τα δύο φινάλε

Είχαν γυριστεί δύο φινάλε για την ταινία: ένα για την πόλη της Αθήνας, στο οποίο η πρωταγωνίστρια δολοφονείται, και ένα για την επαρχία, στο οποίο βρίσκει την ευτυχία της. Τελικά, επικράτησε το πρώτο φινάλε.