Ανδριανόπουλος: Η κρυφή σχέση του «στραβοσουγιά» του Ολυμπιακού με τη Δέσπω Διαμαντίδου

«Ένας κύριος ποτέ δεν αποκαλύπτει τα μυστήρια των ερώτων του. Ο έρωτας είναι μυστήριο, όχι εμπόριο», έλεγε ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος του Ολυμπιακού - Αποκάλυψε τη σχέση τους μετά τον θάνατο της Δέσπως Διαμαντίδου.

Ανδριανόπουλος: Η κρυφή σχέση του «στραβοσουγιά» του Ολυμπιακού με τη Δέσπω Διαμαντίδου

Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, ο «στραβοσουγιάς» του Ολυμπιακού, και μετέπειτα επιχειρηματίας, γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου 1911 στον Πειραιά, όπου και πέθανε στις 25 Οκτωβρίου 2011.

Γεννήθηκε στο σπίτι της οικογένειας Ανδριανόπουλου στη συμβολή των οδών Αλκιβιάδου και Μπουμπουλίνας και ήταν ο μικρότερος από τα αδέλφια της οικογένειας που ήταν ο Γιώργος ή «ποδάρας», ο Κωνσταντίνος ή «μπουλούκος», ο Βασίλειος ή «κελεμές», ο Ιωάννης ή «δάσκαλος», ο Στυλιανός και ο Αριστείδης. Από το 1930 με τα αδέλφια του είχαν ιδρύσει επιχείρηση λιανικής πωλήσεως ενδυμάτων στον Πειραιά και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1936 προκειμένου να ασχοληθεί αποκλειστικά με την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Είχε δηλώσει ότι «Σε κάθε παιχνίδι έπαιρνα μαζί και έναν αριθμό κουστουμιών και μετά το ματς τα πουλούσα». Με την ιδιότητα του εμπόρου ανέλαβε χωρίς αμοιβή την ένδυση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Δέσπω Διαμαντίδου: Η Πειραιώτισσα που ερωτεύτηκε ο Παπαμιχαήλ, ο χωρισμός για τα μάτια της Αλίκης

Ήταν παντρεμένος με την Θεοδώρα Ανδριανοπούλου και είχαν αποκτήσει δύο κόρες τη Νανά και την Ελένη. Ζευγάρι υπήρξαν προπολεμικά ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος και η ηθοποιός Δέσπω Διαμαντίδου. Ως τον Φεβρουάριο του 2004, που η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου μετακόμισε στη γειτονιά των αγγέλων, ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος έκρυβε τη σχέση του με την πανέμορφη Πειραιώτισσα. «Τώρα που η Δέσπω Διαμαντίδου δεν υπάρχει πια στη ζωή, αποκαλύπτω το όνομά της. Σήμερα, δυστυχώς, οι αθλητές βγάζουν στο μεϊντάνι τις σχέσεις τους. Ακόμη και παντρεμένοι. Ένας κύριος ποτέ δεν αποκαλύπτει τα μυστήρια των ερώτων του. Ο έρωτας είναι μυστήριο, όχι εμπόριο» υποστήριζε ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος στο βιβλίο τού Δημήτρη Καπράνου «Ο τελευταίος των πέντε».