Η κόρη της σταρ σκότωσε τον εραστή της μητέρας της κι ο Δαλιανίδης έγραψε τον «Ίλιγγο»

Η αληθινή ιστορία πίσω από τον « Ίλιγγο», το ελληνικό δράμα της Finos Film με την Ζωή Λάσκαρη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη – Η δολοφονία του αρχιμαφιόζου εραστή που ενέπνευσε τον Γιάννη Δαλιανίδη.

Η κόρη της σταρ σκότωσε τον εραστή της μητέρας της κι ο Δαλιανίδης έγραψε τον «Ίλιγγο»

«Ο Ίλιγγος» είναι ελληνικό δράμα του 1963, της Finos Film σε σενάριο και σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. Η ταινία έκοψε 454.451 εισιτήρια και ήρθε στη 4η θέση (από 92 ταινίες) τη σαιζόν 1963-1964.

Η Έλλη (Ζωή Λάσκαρη) ζει με τη χήρα μητέρα της, Καίτη (Βούλα Ζουμπουλάκη), και τον άνεργο εραστή της μητέρας της, Νίκο (Αλέκος Αλεξανδράκης). Ο τελευταίος αρχίζει να βλέπει ερωτικά την Έλλη και προσπαθεί να την παρασύρει σε μια παθιασμένη σχέση. Η Καίτη αντιλαμβάνεται την κατάσταση, αλλά εθελοτυφλεί για να μην χάσει τον αγαπημένο της. Κάποια μέρα, η Έλλη γνωρίζει έναν νεαρό που συνδέεται με μια γυναίκα του υποκόσμου, η οποία μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τον αγαπημένο της, πηγαίνει στο σπίτι της Έλλης και κάνει φασαρία. Ο Νίκος την διώχνει έξαλλος από το σπίτι και η Έλλη θα ξεκινήσει να ζει μια χαλαρή ζωή που θα την οδηγήσει στην απόγνωση. Τα πράγματα θα έρθουν έτσι, ώστε αργότερα θα αναγκαστεί να επιστρέψει και τότε ο Νίκος θα της ριχτεί. Εκείνη θα αντισταθεί και στη προσπάθεια της να τον αποφύγει τον σκοτώνει.

Η πραγματική δολοφονία

Ο Γιάννης Δαλιανίδης εμπνεύστηκε το σενάριο αυτής της ταινίας από ένα συμβάν του 1950. Η κόρη της Λάνα Τάρνερ, της μεγάλης σταρ του Αμερικανικού κινηματογράφου, σκότωσε τον εραστή της μητέρας της.

Η Λάνα Τάρνερ έγινε γνωστή ως μοντέλο αλλά και ως βεντέτα του σινεμά, παίζοντας δραματικούς ρόλους με ιδιαίτερη επιτυχία. Παράλληλα η προσωπική της ζωή υπήρξε πολυτάραχη. Στα μέσα της δεκαετίας του ’40 η Τάρνερ ήταν ήδη μία από τις πλέον ακριβοπληρωμένες, αλλά και πιο σκληρά εργαζόμενες γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες – η αστραφτερή πρωταγωνίστρια της "Metro Goldwyn Mayer", μια σταρ με ιδιαίτερη επιρροή στην κοινωνία της εποχής της.

Νεκρός ο Τζόνι Στομπανάτο

Το 1958 η κόρη της Τάρνερ, Σέριλ Κρέιν δολοφόνησε τον εραστή της μητέρας της, Τζόνι Στομπανάτο, κατά τη διάρκεια ενός καυγά στο σπίτι της ηθοποιού στο Μπέβερλι Χιλς. Συγκεκριμένα, στις 4 Απριλίου 1958 ο αρχιμαφιόζος Τζόνι Στομπανάτο μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από την 14χρονη κόρη της διάσημης ηθοποιού. Λόγω ηλικίας η μικρή Σέριλ έπεσε στα μαλακά: «Φιλοξενήθηκε» απλώς σε σχολείο θηλέων στο Λος Άντζελες, όπου θα έκανε ψυχοθεραπεία για τρία χρόνια. Το 1961 επέστρεψε στη μητέρα της και στον πατέρα της, τον δεύτερο από τους 8 συζύγους της διάσημης σταρ.

Η τελευταία εμφάνιση της Λάνα Τάρνερ στο σινεμά καταγράφηκε το 1980, ενώ δύο χρόνια αργότερα συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά "Falcon Crest" ως guest star. Το 1992 διαγνώσθηκε με καρκίνο του λάρυγγα. Πέθανε το 1995, σε ηλικία 74 ετών.