Μπέτυ Αρβανίτη: Η… ζήλεια της Βουγιουκλάκη – Τι σχέση έχει ο γιος της με τον Ολυμπιακό

Η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού Μπέτυ Αρβανίτη και η ζήλεια της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ο έρωτας με τον Φαίδωνα Γεωργίτση, ποιος είναι ο γιος της και ποια η σχέση του με τον Ολυμπιακό.

Μπέτυ Αρβανίτη: Η… ζήλεια της Βουγιουκλάκη – Τι σχέση έχει ο γιος της με τον Ολυμπιακό

Υπήρξε μία σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που διαπρέπει ακόμα και σήμερα στο θέατρο. Η Μπέτυ Αρβανίτη, κομψή, αριστοκρατική, γοητευτική και ταλαντούχα ηθοποιός διέγραψε μια λαμπρή πορεία στον κόσμο του θεάματος.
Γεννημένη στα Εξάρχεια τον Αύγουστο του 1939, ήταν πρωταθλήτρια της κολύμβησης με την ομάδα του Παναθηναϊκού. Αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη, έμεινε έγκυος, παντρεύτηκε τον αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη και στη συνέχεια έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Κουν.

Ο έρωτας με τον Φαίδωνα Γεωργίτση

Εκεί, γνώρισε τον Φαίδωνα Γεωργίτση. Ο μεγάλος έρωτας διέλυσε τον πρώτο της γάμο. Αρβανίτη και Γεωργίτσης, απόφοιτοι πλέον της σχολής Κουν, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Ομηρικοί καβγάδες έφεραν τον χωρισμό. Ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε πει σε συνέντευξή του: «Οι καβγάδες μας θα μπορούσαν να γίνουν θέμα σε έργο του Στρίνγκμπεργκ».

Όταν η Μπέτυ Αρβανίτη αποφάσισε να διακόψει την εγκυμοσύνη της χωρίς να τον ενημερώσει, ήρθε και ο χωρισμός. Ο Γεωργίτσης έδωσε την εξήγησή του: «Εκείνη ήδη είχε ένα γιο και δεν ήθελε άλλο παιδί. Εγώ όμως ήθελα οικογένεια, παιδιά. Μετά από αυτό η σχέση είχε ξεφτίσει».

Ο Αλέξης Σταμάτης και ο Ολυμπιακός

Ο γιος που απέκτησε από τον πρώτο γάμο της είναι ο Αλέξης Σταμάτης. Πρόκειται για τον γνωστό συγγραφέα και ποιητή, ο οποίος μεταξύ άλλων λατρεύει τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά πρωταγωνιστεί στο βιβλίο του «Θρυλικές ιστορίες» (Εκδόσεις Καστανιώτη). Πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στο ΦΩΣ και αναφέρθηκε στα ερυθρόλευκα αισθήματά του.

Η ίδια η Μπέτυ Αρβανίτη, είχε πει σε συνέντευξή της στο Βήμα τον Ιούλιο του 2016: «Απέκτησα τον γιο μου την πρώτη χρονιά μου στη σχολή του Κουν, όταν ακόμη δεν ήξερα τι μου γίνεται. Κερδίσαμε και χάσαμε και οι δύο. Κερδίσαμε ότι είμαστε σήμερα φίλοι γιατί, εδώ που τα λέμε, ψιλομεγαλώσαμε μαζί. Και εκείνος, βέβαια, δεν είχε την τυπική μαμά. Πιστέψτε με, τώρα μόλις τελευταία, πολύ αργά δηλαδή, μου βγαίνει το «μαμαδίστικο»…
Του λέω π.χ.: «Φτιάξε το πουκάμισό σου» ή «Εφαγες;»;
Μου λέει: «Eχεις τρελαθεί; Πράγματα που δεν έχεις κάνει ποτέ στη ζωή σου, τα κάνεις τώρα;».

Ο επόμενος γάμος της όμορφης ηθοποιού ήταν με τον πολιτικό μηχανικό και θεατρικό παραγωγό Βασίλη Πουλαντζά.

Η Βουγιουκλάκη του «όρμησε» κανονικά και μπήκα εγώ στη μέση!

Οι παλιότεροι θυμούνται ένα επεισόδιο από τη ζωή της Μπέτυς που έχει σχέση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του '70. Η Αρβανίτη έλαμπε κυριολεκτικά. Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε αυτή τη γόησσα του θεάματος στο διαμέρισμά της στο Κολωνάκι. Την εποχή εκείνη έπαιζε στο θέατρο, μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον «Θείο Βάνια». Το θεατρικό ζευγάρι Αρβανίτη-Παπαμιχαήλ προκάλεσε την οργισμένη ζήλια της εθνικής μας σταρ. Η Αλίκη με την εύθραυστη ψυχολογία της γυναίκας που εγκυμονεί όρμησε ένα βράδυ στον άντρα της απειλώντας να του βγάλει τα μάτια.

Το περιστατικό αναφέρει η Αγγελική (Κική) Σεγδίτσα, δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, στενή φίλη της Βουγιουκλάκη.

Η Κική Σεγδίτσα είχε πει στο περιοδικό People: «Εκείνος έπαιζε στο θέατρο το «Θείο Βάνια» με την Μπέτυ Αρβανίτη και η Αλίκη είχε βγάλει τις ζήλιες της εγκυμοσύνης. Ένα βράδυ του όρμησε κανονικά και μπήκα εγώ στη μέση. Μου εμπιστεύτηκε πολλά τότε η Αλίκη, που δεν τα δημοσιοποίησα ποτέ, κι ας πιέστηκα από εκδότες να γράψω ένα βιβλίο».

Το 1987, αφού εγκατέλειψε οριστικά τον κινηματογράφο, η Μπέτυ Αρβανίτη μαζί με τον σύζυγό της Βασίλη Πουλαντζά, ίδρυσαν τη Θεατρική Εταιρεία «Πράξη», που εδρεύει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας. Η καλλονή του παλιού ελληνικού σινεμά έγινε έτσι η πρωθιέρεια της ελληνικής θεατρικής σκηνής υπηρετώντας έκτοτε με σεβασμό και ποιότητα την υψηλή τέχνη του θεάτρου.