Η Λάσκαρη και ο στρατιωτικός Κουρούκλης: «Όταν είπαν ότι ο πατέρας μου είναι δοσίλογος...»

Η Ζωή Λάσκαρη, ο πατέρας της Δημήτρης Κουρούκλης, και όσα έλεγε η ίδια: «Σκοτώθηκε 24 ετών στη Νέα Χαλκηδόνα, καθώς λένε με τσουγκράνα. Ήταν ένας αγωνιστής, ένας ήρωας και ένα παλικάρι».

Η Λάσκαρη και ο στρατιωτικός Κουρούκλης: «Όταν είπαν ότι ο πατέρας μου είναι δοσίλογος...»

Μια ιστορία στην οποία είχε αναφερθεί και η ίδια η Ζωή Λάσκαρη. Βέβαια η προσωπική της ζωή πάντα απασχολούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κυρίως οι σχέσεις της ήταν αυτές που είχαν συζητηθεί, όμως υπήρξαν ουκ ολίγες αναφορές στο παρελθόν, στον πατέρα της και τη μητέρα της.

«Δεν υποφέρεσαι», φώναξε ο Φίνος και χαστούκισε τη Ζωή Λάσκαρη

Τα παιδικά της χρόνια απουσιάζουν από κάποιες συνεντεύξεις της κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της, αυτή που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα News, είχε δώσει την εξήγηση: «Θα έλεγα πως δεν είχα φυσιολογικά χρόνια. Τα παιδικά χρόνια δεν είναι ποτέ εύκολα, έτσι κι αλλιώς. Για κανένα παιδί δεν είναι φυσιολογικό να δολοφονείται ο πατέρας του, να μην υπάρχει πατέρας πουθενά στην παιδική ηλικία».

Η Ζωή Λάσκαρη υπήρξε διάσημη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου, που ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959. Το πραγματικό της ονοματεπώνυμο ήταν Ζωή Κουρούκλη. Πατέρας της ήταν ο στρατιωτικός, Δημήτρης Κουρούκλης. Σκοτώθηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες από άνδρες του ΕΛΑΣ το 1945, κατά την διάρκεια της Κατοχής και η μητέρα της λίγα χρόνια αργότερα.

«Ένας αγωνιστής, ένας ήρωας και ένα παλικάρι»

Όταν ο Δημήτρης Κουρούκλης έπεσε νεκρός, η Ζωή Λάσκαρη ήταν μόλις επτά μηνών ενώ όταν έχασε τη μητέρα της ήταν επτά ετών. «Ο πατέρας μου ήταν ένας αγωνιστής, ένας ήρωας και ένα παλικάρι», είχε πει η Ζωή Λάσκαρη σε συνέντευξη της.

Βοσκόπουλος - Λάσκαρη: Ξανθή αγαπημένη Παναγιά (vid)

Για τον πατέρα της είχε μιλήσει και σε τηλεοπτική συνέντευξή της στον Νίκο Ευαγγελάτο και είχε πει μεταξύ άλλων: «Ο πατέρας μου σκοτώθηκε 24 ετών στη Νέα Χαλκηδόνα, καθώς λένε με τσουγκράνα, δεν είναι τίποτα σίγουρο. Αγνοούμενος είναι μέχρι σήμερα στα χαρτιά, γραμμένος. Όταν είπαν ότι ο πατέρας μου είναι δωσίλογος... Εκεί δεν καταλαβαίνω τίποτα...»