«Δεν υποφέρεσαι», φώναξε ο Φίνος και χαστούκισε τη Ζωή Λάσκαρη

«Η Ζωίτσα όλο το βράδυ γλένταγε και χόρευε», είχε πει ο φροντιστής των ταινιών της Φίνος Φιλμ, Παντελής Παλιεράκης, ο οποίος είχε αποκαλύψει το επεισόδιο ανάμεσα στη Ζωή Λάσκαρη και τον Φίνο.

«Δεν υποφέρεσαι», φώναξε ο Φίνος και χαστούκισε τη Ζωή Λάσκαρη

«Για τους πιο νέους, το μόνο που μπορώ να πω, είναι πως τρέφω μια αδυναμία στη Ζωίτσα. Παρά τα λάθη που μπορεί να κάνει», έλεγε ο Φιλοποίμην Φίνος σε συνέντευξή του στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» το 1971. Αναφερόταν σε μια από τις διασημότερες σταρ του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, που ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959 και το πραγματικό της ονοματεπώνυμο ήταν Ζωή Κουρούκλη. Αυτή, που κάποτε ο Φίνος αναγκάστηκε να «χαστουκίσει».

Είναι μια ιστορία που μαθεύτηκε αφού πέρασαν αρκετά χρόνια από εκείνο το επεισοδιακό πρωινό από τον Παντελή Παλιεράκη, φροντιστή των ταινιών της Φίνος Φιλμ.

Ο Παλιεράκης είχε αποκαλύψει το επεισόδιο σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 1989, στο περιοδικό «Πρόσωπα».

Βέγγος: «Ο-λυ-μπι-α-κά-ρα είπα» - Τι έλεγε το 1966 - Δύο παίκτες με τους οποίους έπαιζε «γκαζάκια»

«Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τι περάσαμε με τη Ζωή. Ο Φίνος της νοίκιασε ένα διαμέρισμα και μετά της το επίπλωσε. Σε εκείνο το διαμέρισμα στεκόμουν κάθε πρωί και την περίμενα να κατέβει να την πάω στο γύρισμα, αλλά εκείνη δεν εμφανιζόταν ποτέ. Κοιμόταν, γιατί η Ζωίτσα όλο το βράδυ γλένταγε και χόρευε. Και που να καταλάβει ότι ένα ολόκληρο συνεργείο καθόταν και την περίμενε», έλεγε ο Παντελής Παλιεράκης.

«Μια μέρα έσπασα την πόρτα του διαμερίσματος για να μπω μέσα γιατί δεν άνοιγε και άρχισα να την ψάχνω. Βλέπω τη Ζωή ξαπλωμένη σε μια πολυθρόνα. "Τι με ξυπνάς τέτοια ώρα;" μου λέει. Την πήρα κοιμισμένη, την έβαλα στο sport μου αμάξι, την τύλιξα με μια κουβέρτα και την πήγα στο γύρισμα που γινόταν στην Πάρνηθα».

Ο Παντελής Παλιεράκης συνέχισε: «Ο Φίνος κάποια στιγμή δεν άντεξε. Τη χαστούκισε φωνάζοντας έξαλλος: "Δεν υποφέρεσαι!". Η Ζωή έβαλε τα κλάματα κι έπεσε στην αγκαλιά της γυναίκας του, Τζέλλας και ύστερα από λίγο ήρθε ο Φίνος και της ζήτησε συγγνώμη. Άπειρα τέτοια περιστατικά είχαν συμβεί με τη Ζωή. Αλλά πάντα ο Φίνος και η Τζέλλα τη συγχωρούσαν. Την είχαν σαν παιδί τους και μάλιστα κάποια στιγμή ήθελαν να την υιοθετήσουν».