Βοσκόπουλος - Λάσκαρη: Ξανθή αγαπημένη Παναγιά (vid)

1971. Ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Ζωή Λάσκαρη συναντιούνται στα γυρίσματα του «Μαριχουάνα Στοπ». Έρωτας κεραυνοβόλος. Ο Βοσκόπουλος διαλύει το γάμο του με τη Στέλλα Στρατηγού και αφιερώνεται στην νέα του αγάπη.

Βοσκόπουλος - Λάσκαρη: Ξανθή αγαπημένη Παναγιά (vid)

Τον επόμενο χρόνο συνθέτει το τραγούδι «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά!» σε στίχους του Ηλία Λυμπερόπουλου και συμμετέχει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, αλλά δεν περνά καν στο δεύτερο γύρο.

Το τραγούδι ωστόσο γίνεται επιτυχία μόνο και μόνο γιατί όλοι ξέρουν τον αποδέκτη. Ηχογραφείται στο στούντιο από τον Βοσκόπουλο παρουσία της Ζωής και συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο «Στιγμές Αγάπης».

Το αμοιβαίο πάθος θα διαρκέσει τρία χρόνια. Όταν η Λάσκαρη θα βρεθεί στην Αμερική για τα γυρίσματα της ταινίας, «Αστερισμός της Παρθένου», όλα έχουν τελειώσει. Ο Τόλης, που δεν θέλει να το αποδεχτεί, ξεπερνά το φόβο του για τα αεροπλάνα και κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να ξαναβρεί τη Ζωή του.

Επιστρέφοντας άπραγος στην Ελλάδα σπεύδει στο σπίτι όπου έμεναν, στους πρόποδες του Λυκαβηττού, και τα σπάει όλα. Η «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά» δεν έφερε τύχη στο ζευγάρι...