Αυτή είναι η πιο εμπορική ελληνική ταινία που άλλαξε όνομα και πρωταγωνίστρια

Ο δημιουργός της ελληνικής ταινίας που δεν ήθελε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά αυτή τον έπεισε να αλλάξει το όνομα... Ναυσικά.

Αυτή είναι η πιο εμπορική ελληνική ταινία που άλλαξε όνομα και πρωταγωνίστρια

Η ταινία «Υπολοχαγός Νατάσσα» είναι ελληνική δραματική-πολεμική ταινία του Νίκου Φώσκολου με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Υπερπαραγωγή για τα δεδομένα της εποχής (με γυρίσματα και στο εξωτερικό), διαδραματίζεται κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής με τους δύο πρωταγωνιστές σε ρόλους πατριωτών που λαμβάνουν μέρος στην αντίσταση. Η ταινία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη επιτυχία στον ελληνικό κινηματογράφο με τα περισσότερα εισιτήρια (751.117) που είχαν κοπεί, έως και το έτος 1999 και την ταινία των Ρέππα-Παπαθανασίου, Safe Sex.

Μοσχολιού εναντίον Βουγιουκλάκη: Το... νιαούρισμα και «η κόρη μου η Σοσιαλίστρια!»

Η ταινία έκοψε 751.117 εισιτήρια στην πρώτη της προβολή αποτελώντας τη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του ελληνικού κινηματογράφου, ένα ρεκόρ που κράτησε μέχρι το 1999.

Μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές της Finos Film, αφού τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιηθήκαν σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία.

Η ταινία προβλήθηκε και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, η προβολή της στο αγγλικό κανάλι BBC2 το 1980, έπεισε τους παραγωγούς του μιούζικαλ "Εβίτα" να παραχωρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα στην Αλίκη για να το ανεβάσει στην Ελλάδα.

Η ταινία στην οποία αρνήθηκε να παίξει με τη Βουγιουκλάκη ο Χορν – Την είχε μηδενίσει στις εξετάσεις

Όταν προτάθηκε στον Νίκο Φώσκολο να γυρίσει μια ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, εκείνος αρχικά αρνήθηκε γιατί οι ταινίες του Φώσκολου ήταν συνήθως "αντρικές". Μετά από συζήτησή τους, όμως, συμφώνησαν.

Πρόκειται για την τελευταία κοινή ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Δέσπω Διαμαντίδου: Η Πειραιώτισσα που ερωτεύτηκε ο Παπαμιχαήλ, ο χωρισμός για τα μάτια της Αλίκης

Αρχικά, επρόκειτο για την ταινία «Υπολοχαγός Ναυσικά». Το όνομα, όμως, δεν άρεσε καθόλου στην Αλίκη, η οποία τελικά έπεισε τον σεναριογράφο να το αλλάξουν σε «Υπολοχαγός Νατάσσα».