Δέσπω Διαμαντίδου: Η Πειραιώτισσα που ερωτεύτηκε ο Παπαμιχαήλ, ο χωρισμός για τα μάτια της Αλίκης

Δέσπω Διαμαντίδου, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, η σχέση - σκάνδαλο λόγω της διαφοράς ηλικίας, ο χωρισμός για τα... μάτια της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Όταν οι τρεις τους έπαιξαν μαζί σε δυο γνωστές ταινίες.

Δέσπω Διαμαντίδου: Η Πειραιώτισσα που ερωτεύτηκε ο Παπαμιχαήλ, ο χωρισμός για τα μάτια της Αλίκης

Ένας έρωτας γνωστός σε όλους μα και καλά κρυμμένος. Σκάνδαλο για τα δεδομένα της εποχής μιας και τους ερωτευμένους χώριζαν 18 ολόκληρα χρόνια. Η Δέσπω Διαμαντίδου και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ υπήρξαν ζευγάρι για επτά χρόνια (φωτογραφία από τον λογαριασμό στο instagram dimitrispapamichailofficial). Ζευγάρι για το οποίο ελάχιστα είχαν γραφτεί καθώς η μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου κατάφερνε να προστατεύει την προσωπική ζωή της. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής επρόκειτο για θυελλώδη σχέση παρά το γεγονός ότι η Δέσπω Διαμαντίδου ήταν 18 χρόνια μεγαλύτερη.

Οι Κένεντι δεν θα ήθελαν να ξέρουμε για τη Ρόζμαρι

Η Δέσπω του Τσαρούχη

Όλα οφείλονταν στην τεράστια προσωπικότητά της. Η Δέσπω Διαμαντίδου γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1916 στην Καστέλλα του Πειραιά, όπου και μεγάλωσε. Ήταν εγγονή του μηχανικού Σπυρίδωνα ΚριτσιλήΚριτσίλη), ο οποίος διατέλεσε πολλές φορές και βουλευτής. Κατά τα παιδικά της χρόνια υπήρξε στενή φίλη του -επίσης Πειραιώτη- Γιάννη Τσαρούχη, ο οποίος ως αρκετά μεγαλύτερός της, την είχε υπό την φροντίδα του. Αργότερα, η οικογένειά της μετακόμισε στην Αθήνα, στο Κολωνάκι και η Διαμαντίδου πήγε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε.

Πειραϊκή: Το Θεμιστόκλειο τείχος που έθαψε η χούντα, ο Καζαντζίδης και η ανάπλαση

Διάβασμα και τέσσερις ξένες γλώσσες

Η Δέσπω Διαμαντίδου είχε ιδιαίτερη αγάπη στη μελέτη και τα βιβλία, καταφεύγοντας σε αυτά με κάθε ευκαιρία, αφού κατά δήλωσή της διάβαζε συνολικά πέντε ως έξι ώρες καθημερινά, ακόμα και ανάμεσα στις παραστάσεις. Μιλούσε τέσσερις ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ρωσικά), κάτι που τη βοήθησε στη μετάφραση πλήθους ξένων θεατρικών έργων, με την οποία επίσης ασχολήθηκε, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Από τον γάμο της με τον επίσης ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη απέκτησε ένα γιο.

Βενάρδος: Ο ληστής με τις γλαδιόλες που λάτρευαν οι γυναίκες και απέδρασε ως παίκτης του Ολυμπιακού

«Εξόριστη» στις ΗΠΑ

Την άνοιξη του 1967 η Δέσπω Διαμαντίδου είχε συμμετάσχει σε θεατρική περιοδεία στις ΗΠΑ ανεβάζοντας το έργο "Illya Darling" (θεατρική μεταφορά της ταινίας "Ποτέ την Κυριακή") στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης. Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής της έγινε στην Ελλάδα το απριλιανό πραξικόπημα. Η Διαμαντίδου αποφάσισε να μην ξαναγυρίσει στην Ελλάδα υπό αυτές τις συνθήκες και παρέμεινε "εξόριστη" στις ΗΠΑ ως τη μεταπολίτευση, αφού γύρισε στην Ελλάδα μόλις αργά το καλοκαίρι του 1974.

Ριζούπολη: Ποιος ήταν ο τσαγκάρης που της έδωσε το όνομα - Η Βίλα Ακριβή και ο Βενιζέλος

Με τον Γούντι Άλεν

Αξιοσημείωτη στο πλαίσιο της παρουσίας της στις ΗΠΑ είναι η συμμετοχή της το 1975 στην ταινία του Γούντι Άλεν «Ο Ειρηνοποιός», υποδυόμενη τη μητέρα του πρωταγωνιστή. Σταθμό στην καριέρα της αποτέλεσε η συμμετοχή της το 1960 στην ταινία Ποτέ την Κυριακή του Αμερικανού σκηνοθέτη Ζυλ Ντασέν με πρωταγωνίστρια τη Μελίνα Μερκούρη.

Αρτεμίζια Τζεντιλέσκι: Η ζωγράφος που εκδικήθηκε για τον βιασμό της με έναν βιβλικό πίνακα

Ο μαθητής και η πρωταγωνίστρια

Για τον έρωτα της Διαμαντίδου με τον Παπαμιχαήλ δεν έγιναν γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι ο Παπαμιχαήλ θαύμαζε τη Διαμαντίδου για την τεράστια προσωπικότητά της. Όταν γνωρίστηκαν, ο Παπαμιχαήλ ήταν ακόμα μαθητής ακόμη του Εθνικού θεάτρου. Η Διαμαντίδου ήταν ήδη καταξιωμένη πρωταγωνίστρια και μόλις είχε χωρίσει με τον ηθοποιό Ανδρέα Φιλιππίδη.

Η Μήδεια του Καλαμακίου: Στραγγάλισε τα τρία παιδιά της και ενέπνευσε τον Ντασέν

Η Αλίκη και η συνύπαρξη των τριών

Διαμαντίδου και Παπαμιχαήλ συναντηθήκαν στη σκηνή 13 φορές και ο χωρισμός τους ήρθε όταν ο Πααμιχαήλ ερωτεύτηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Μάλιστα το 1960, Διαμαντίδου, Παπαμιχαήλ και Βουγιουκλάκη παίζουν στην ταινία «Μανταλένα». Η Διαμαντίδου υποδύεται την μητέρα του Παπαμιχαήλ. Το 1961 παίζουν και πάλι μαζί στην ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό». Αυτή τη φορά η Διαμαντίδου υποδύθηκε τη μητέρα της Βουγιουκλάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διαμαντίδου έμαθε για τη σχέση του Παπαμιχαήλ με τη Βουγιουκλάκη από τις εφημερίδες χωρίς να δώσει δικαιώματα με την αντίδρασή της.