Η ταινία στην οποία αρνήθηκε να παίξει με τη Βουγιουκλάκη ο Χορν – Την είχε μηδενίσει στις εξετάσεις

Ποιος πήρε τη θέση του Δημήτρη Χορν δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην ταινία που έκανε τεράστια εισπρακτική επιτυχία – Ποια ηθοποιός πήρε τη δική της θέση στο θέατρο, δίπλα στον Χορν – Ακούστε το ηχητικό από τη μοναδική συνύπαρξή τους.

Η ταινία στην οποία αρνήθηκε να παίξει με τη Βουγιουκλάκη ο Χορν – Την είχε μηδενίσει στις εξετάσεις

Η σχέση Βουγιουκλάκη – Χορν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από ανύπαρκτη έως ταραχώδης στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Ανύπαρκτη διότι ουδέποτε συνεργάστηκαν στο θέατρο ή στον κινηματογράφο, ταραχώδης διότι ήταν σαφές ότι ο ένας δεν συμπαθούσε τον άλλον.

Στην ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο», ο Αλέκος Σακελλάριος έβλεπε στο πρόσωπο του Χορν τον ιδανικό πρωταγωνιστή. Είχε ήδη συμφωνήσει με τη Βουγιουκλάκη όταν του έκανε τη σχετική πρόταση. «Όχι Αλέκο μου, δεν θα δεθώ εγώ στο άρμα της Βουγιουκλάκη σαν τον Μουσούρη», φέρεται να απάντησε ο Χορν και ο δρόμος για τον Δημήτρη Παπαμιχάηλ άνοιξε.

Αυλωνίτης: Πόσες φορές χρειάστηκε να πει «Σπανοβαγγελοδημήτρης Νικόλας» ως... Γύλος (vids)

Ήταν ένα ακόμα επεισόδιο σε μια πολυκύμαντη σχέση που άρχισε όταν η ηθοποιός δεν ήταν καν ηθοποιός. Λόγω του Χορν, είχε πάρει το πτυχίο της με «λίαν καλώς». Ο γνωστός ηθοποιός ήταν μέλος της εξεταστικής επιτροπής και την είχε μηδενίσει στις πτυχιακές εξετάσεις του Εθνικού θεάτρου.

«Τον θαυμάζω ειλικρινά σαν ηθοποιό και χαίρομαι που δεν πραγματοποίησε την απειλή να αποσυρθεί από το θέατρο εξαιτίας μου. Ξέρετε, όταν έδινα εξετάσεις στη δραματική σχολή, όχι μόνο με μηδένισε, αλλά δήλωσε επιπλέον πως αν μου έδιναν δίπλωμα ηθοποιού, εκείνος σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα εγκατέλειπε το θέατρο. Ευτυχώς που δεν το έκανε, γιατί αυτό θα ήταν μεγάλη απώλεια για το ελληνικό θέατρο», είχε πει η Βουγιουκλάκη σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Ταχυδρόμος».

Αλέκος ρωτά, Σακελλάριος απαντά: Αν ο Θεός ήταν Έλληνας; Θα κατέστρεφε τον κόσμο για να...

Ο Δημήτρης Χορν ήταν αυτός που όταν διαπίστωσε ότι ο καθηγητής Αλέξης Σολωμός «ανέβαζε» τη Βουγιουκλάκη και «μείωνε» άλλους σπουδαστές, όπως την Άννα Πολυτίμου, απαίτησε να της δοθεί πτυχίο με βαθμό «λίαν καλώς».

Η Βουγιουκλάκη έχασε την πρωτιά και την ευκαιρία να παίξει σαν πρωταγωνίστρια στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η Άννα Πολυτίμου πήρε και εκείνη το πτυχίο της με «λίαν καλώς», αλλά υπέγραψε συμβόλαιο με το Δημήτρη Χορν. Έπαιξε τη «Λέιντι Ίντια» στο έργο «Πρόσκληση στον Πύργο».

Η Λαμπέτη μιλάει στον άντρα της για τον έρωτά της με τον Χορν - Η αντίδραση του Πλωρίτη

Δημήτρης Χορν και Αλίκη Βουγιουκλάκη συνυπήρξαν επαγγελματικά μόνο μια φορά. Σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.