Νταϊάνα: Ο... ξάδερφός της Κάρολος που είχε σχέση με την αδερφή της και ο γαμήλιος όρκος που άλλαξε

Ο πρίγκιπας Κάρολος υπήρξε ζευγάρι με τη Σάρα, αδερφή της πριγκίπισσας. Η ΝταϊάναDiana, Princess of Wales - και ο Κάρολος ήταν μακρινά ξαδέρφια και στον γάμο τους έσπασε μια παράδοση πολλών ετών που είχε να κάνει με τον γαμήλιο όρκο

Νταϊάνα: Ο... ξάδερφός της Κάρολος που είχε σχέση με την αδερφή της και ο γαμήλιος όρκος που άλλαξε

Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας πρώην Νταϊάνα Φράνσις, γεννημένη στο Σπένσερ στη 1 Ιουλίου 1961. Κουβαλούσε πάντα έναν μύθο. Μάλλον μύθους που ενισχύθηκαν από τη στιγμή που έγινε μέλος της Βρετανικής βασιλικής οικογένειας ως η πρώτη σύζυγος του Καρόλου, πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και ο πρώτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Πήρε δυσθεώρητες διαστάσεις μετά το θάνατό της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε μια σήραγγα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997. Η απώλεια της ζωής της προκάλεσε κύμα συγκίνησης σε όλο τον πλανήτη ενώ την κηδεία της παρακολούθησαν μέσω του BBC 32,10 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα προκάλεσε τεράστια θλίψη σε όλο τον κόσμο.

Η Λαμπέτη μιλάει στον άντρα της για τον έρωτά της με τον Χορν - Η αντίδραση του Πλωρίτη

Η Νταϊάνα γεννήθηκε στην οικογένεια Σπένσερ, μια οικογένεια της βρετανικής αριστοκρατίας με βασιλική καταγωγή και ήταν το τέταρτο παιδί και η τρίτη κόρη του Τζον Σπένσερ, Υποκόμη Όλθοπ, και της Φράνσις Σαντ Κιντ. Μεγάλωσε στο Παρκ Χάουζ, που βρίσκεται στο Σάντριγχαμ, και έλαβε βασική εκπαίδευση στην Αγγλία και την Ελβετία. Το 1975, όταν ο πατέρας της απέκτησε τον τίτλο του Κόμη Σπένσερ, εκείνη έγινε γνωστή ως Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ. Για πρώτη φορά ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 1981, όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Υβόν Σανσόν: Η Μπιμπή δίπλα στον Χορν στο «Μια ζωή την έχουμε» - Η σκηνή με τον Γκουσγκούνη (vids)

Επρόκειτο για τον άνθρωπο που η Νταϊάνα γνώρισε μέσω της μεγαλύτερης αδερφής της, Σάρα. Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Σάρα ήταν για λίγο καιρό ζευγάρι στα τέλη της δεκαετίας του '70. Κάτι άλλο που συνέδεε τον Κάρολο και την Νταϊάνα ήταν μακρινοί συγγενείς. Ήταν 16α ξαδέρφια, μακρινοί απόγονοι του βασιλιά Ερρίκου του 7ου. Σύμπτωση προφανώς και το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι μακρινός συγγενής με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον (12α ξαδέρφια).

Ποια ήταν η Μόνα Λίζα; Η Λίζα ντελ Τζιοκόντο ή ο Ντα Βίντσι; Η κλοπή και η ανάκριση του Πικάσο

Η Νταϊάνα κατέρριψε ουκ ολίγες από τις βασιλικές παραδόσεις. Μια από αυτές είχε να κάνει με τον γάμο της με τον Κάρολο. Αρνήθηκε να δηλώσει «υποταγή», μέσω των γαμήλιων όρκων της, κάτι που ορίζει ρητά και κατηγορηματικά η παράδοση. Υποσχέθηκε να αγαπά τον Κάρολο, «να τον παρηγορεί, να τον τιμά και να είναι μαζί του στην ασθένεια και στην υγεία». Άνοιξε τον δρόμο καθώς το ίδιο έκαναν τόσο η Κέιτ Μίντλετον όσο και η Μέγκαν Μαρκλ.