Λίβερπουλ και Beatles - Ποια ομάδα υποστήριζαν, πώς... ηττήθηκαν από το «You‘ll never walk alone»

Η σχέση των Beatles από το Λίβερπουλ με το ποδόσφαιρο και η ιστορία πίσω από τον ύμνο των φίλων της Liverpool σε όλο τον κόσμο.

Λίβερπουλ και Beatles - Ποια ομάδα υποστήριζαν, πώς... ηττήθηκαν από το «You‘ll never walk alone»

Στις 28 Ιουλίου 1968, οι Beatles φωτογραφίζονται σε στούντιο στο Λονδίνο με τον Paul McCartney να φοράει μία κονκάρδα της Liverpool, παρότι ο μάνατζερ του συγκροτήματος, Brian Epstein, τους έχει συμβουλεύσει να μην αναφέρουν την ομάδα που υποστηρίζουν. Ήταν γνωστό ότι ο McCartney ήταν φίλαθλος της Everton λόγω της οικογένειάς του αλλά αργότερα άλλαξε και έγινε Liverpool. Δύο χρόνια νωρίτερα, ο Lennon και ο McCartney παρακολούθησαν τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας του 1966 στο Wembley ανάμεσα στην Everton και την Sheffield Wednesday.

Γενικότερα, οι Beatles προσπάθησαν να συνδεθούν με τη Λίβερπουλ αν και αμφισβητείτο ακόμα και ότι ήταν υποστηρικτές της ομάδας. Ο Τζορτζ Χάρισον ήταν οπαδός της «τρίτης ομάδος» της πόλης, της Tranmere Rovers. Ο Ρίνγκο Σταρ ήταν φίλος της Άρσεναλ, λόγω του Λονδρέζου παππού του. Αργότερα αγόραζε διαρκείας στο Άνφιλντ με τα παιδιά του.

Τζένη Καρέζη: Το πραγματικό όνομα, το χαστούκι από τον πατέρα της και ο γάμος χωρίς τη Βουγιουκλάκη

Η φιλία με τον Νταλγκλίς

Ο Πολ Μακάρτνεϊ ήταν αρχικά φίλος της Έβερτον. Έγινε Λίβερπουλ, λόγω της φιλίας του με τον Κένι Νταλγκλίς. Ο Τζόν Λένον ήταν μάλλον φίλος της Εβερτον.

Μιχάλης Κακογιάννης: Ο θεατρίνος που φώτισε την Ακρόπολη

Το «She loves you»

Όσον αφορά τα τραγούδια τους, το ψυχεδελικό «She loves you» κυκλοφόρησε το 1963 και τραγουδήθηκε από τους φίλους της Λίβερπουλ ως «We love you…». Ποτέ όμως δεν πήρε τη θέση του «You ‘ll never walk alone».

Τσαρούχης: Ζεϊμπέκικο, Τσιτσάνης, Μπέλλου, Πειραιάς, Υβ και Ολυμπιακός (vid-pics)

Το «You ‘ll never walk alone»

Οι φανατικοί της Λίβερπουλ, το φημισμένο Kop λάτρεψε μια άλλη μπάντα από το Λίβερπουλ που συμπτωματικά είχε τον ίδιο παραγωγό με τους Beatles. Ο λόγος για τους Gerry and The Pacemakers που στέριωσαν στο Άνφιλντ. Βέβαια όλα έπαιξαν ρόλο. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Gerry Madsen, γνώριζε προσωπικά τον Μπιλ Σάνκλι, προπονητή της Λίβερπουλ. Του είχε δώσει λοιπόν μια κασέτα με το τραγούδι προτού κυκλοφορήσει, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας του 1963. Στη συνέχεια έπαιζε μόνιμα στο γήπεδο. Έγινε λοιπόν συνήθεια και λατρεία έως τις ημέρες μας.

Μαίρη Αρώνη - «Πάστα Φλώρα»: Η απεργία πείνας, το χαστούκι, οι μπότες των Γερμανών στην Kατοχή (vid)

Liverpool signature tune

Το 1965, στον τελικό του Κυπέλλου, η Λίβερπουλ πήγε στο Γουέμπλεϊ για να κατακτήσει για πρώτη φορά το Κύπελλο Αγγλίας. Νίκησε 2-1 στην παράταση της Λιντς. Οι φίλοι της Λίβερπουλ τραγούδησαν το “You’ll never walk alone” και ο εκφωνητής Kenneth Wolstenholme σχολίασε: "Αυτό είναι το Liverpool signature tune”.

Δύο πιστολιές στη Μαγκουφάνα, ένας νεκρός, μια μπυραρία στο Μετς και η Βουγιουκλάκη