Η ταινία της Φίνος που στην πρεμιέρα της έκλεισε το κέντρο της Αθήνας

Ταινία της Φίνος Φιλμ παραγωγής 1964, έκανε πρεμιέρα στις 12 Φεβρουαρίου 1965 στο κινηματογράφο «Αττικόν» της οδού Σταδίου και έκοψε την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. 

Η ταινία της Φίνος που στην πρεμιέρα της έκλεισε το κέντρο της Αθήνας

Κι όμως, γίνονταν κι αυτά κάποτε... Στα χρόνια του '60 η πρεμιέρα ενός μιούζικαλ έλαβε χολιγουντιανές διαστάσεις με πλήθος κόσμου που παραληρούσε στο κέντρο της Αθήνας ελπίζοντας πως θα δει από κοντά τους νεαρούς πρωταγωνιστές, θα φωτογραφηθεί μαζί τους και θα λάβει κάποιο αυτόγραφο.

Το μιούζικαλ «Κορίτσια για φίλημα» γυρίστηκε στη Ρόδο και στην Ύδρα με σκηνοθέτη τον Γιάννη Δαλιανίδη σε μουσική Μίμη Πλέσσα και χορογραφίες Μανώλη Καστρινού. Συμμετείχαν τα πιο λαμπερά αστέρια της κωμωδίας και της επιθεώρησης, φρέσκα πρόσωπα, όμορφα κορίτσια και αγόρια.

Ο δαιμόνιος Φίνος φρόντισε να δοθεί χολιγουντιανή ατμόσφαιρα στην παρθενική προβολή της ταινίας στον κινηματογράφο «Αττικόν» της οδού Σταδίου. Η κοσμοσυρροή που σημειώθηκε ήταν άνευ προηγουμένου, αποτέλεσμα της μεγάλης διαφημιστικής καμπάνιας.

Η Μάρθα Καραγιάννη είχε να θυμάται από εκείνη τη μέρα:

«Για πρώτη φορά θυμάμαι πως είχε στρωθεί κόκκινο χαλί για να περπατήσουν οι πρωταγωνιστές και κάθε πέντε λεπτά ερχόταν κι ένας. Η Ρένα, η Ζωή, εγώ, ο Βουτσάς, ο Ντούζος, η Χλόη. Κάθε φορά που η Ρολς Ρόις έφερνε έναν από μας, ένα αλαλάζον πλήθος ερχόταν καταπάνω μας να μας αγκαλιάσει...Ούτε κι οι αστυνομικοί μπορούσαν να συγκρατήσουν το ενθουσιώδες κοινό. Εκεί για πρώτη φορά αισθάνθηκα πως κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει με μας. Ζούσαμε ένα όνειρο...»