Σακελλάριος: «Βέγγος και Χατζηχρήστος μαζί δεν κάνουν αυτό τον κωμικό»

Βέγγος ή Χατζηχρήστος ρώτησαν κάποτε τον Σακελλάριο κι εκείνος τους αποστόμωσε...

Σακελλάριος: «Βέγγος και Χατζηχρήστος μαζί δεν κάνουν αυτό τον κωμικό»

Ο Αλέκος Σακελλάριος είχε συνεργαστεί με τους δύο κορυφαίους κωμικούς Θανάση Βέγγο και Κώστα Χατζηχρήστο. Αν μη τι άλλο, τους είχε δει να μεγαλουργούν την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου: «Ο Ηλίας του 16ου». Ήταν πράγματι και οι δύο εντυπωσιακοί σε αυτή την κλασική για το είδος της ταινία.

Όταν κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Σακελλάριο αν ξεχωρίζει τον Βέγγο ή τον Χατζηχρήστο, εκείνος τους αποστόμωσε με την απάντησή του. Συγκεκριμένα ο Σακελλάριος απέφυγε να βάλει τον ένα πάνω από τον άλλο. Άλλωστε τόσο ο Βέγγος όσο και ο Χατζηχρήστος έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην Ελληνική κωμωδία.

«Δεν μπορώ να σας πω αν ο Βέγγος είναι πιο σπουδαίος από τον Χατζηχρήστο ή το ανάποδο ξέρω όμως ότι Βέγγος και Χατζηχρήστος μαζί δεν κάνουν αυτό τον κωμικό που λέγεται Βασίλης Λογοθετίδης».

Αν το καλοσκεφτεί κανείς η απάντηση του Σακελλάριου ήταν ζυγισμένη. Κανείς από αυτούς τους δύο βασιλιάδες του γέλιου δεν διέθετε την άρτια υποκριτική τέχνη του Λογοθετίδη, που ήταν κάτι περισσότερο από ένας χαρισματικός κωμικός - ήταν η ίδια η κωμωδία ως ένα είδος που ενώ αρχικά περιφρονήθηκε και απαξιώθηκε από τους ειδικούς και το κοινό στην συνέχεια αποδείχθηκε λίρα εκατό για τον ελληνικό κινηματογράφο και τον λαϊκό πολιτισμό. Ο Σακελλάριος εξήγησε περαιτέρω ότι ο Λογοθετίδης ήταν ο μόνος κωμικός που δεν εκβίασε ποτέ το γέλιο από τους θεατές του. Αυτό που δεν είπε όμως ήταν ότι ο μεγάλος ηθοποιός δεν ενθουσιαζόταν ιδιαίτερα όταν τον χαρακτήριζαν κωμικό.