«Κορίτσια στον ήλιο» Σε ποιο κυκλαδίτικο νησί γυρίστηκε η ταινία

Η ταινία που αποθέωσε την ιδέα του ελληνικού νησιού με την γυμνή φτώχεια των μεταπολεμικών χρόνων γυρίστηκε στις Κυκλάδες

«Κορίτσια στον ήλιο» Σε  ποιο κυκλαδίτικο νησί γυρίστηκε η ταινία

Ταινία που θα μπορούσε να συνοδεύει τις πιο τολμηρές καμπάνιες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ξεπήδησε από τα δίσεκτα χρόνια της χούντας και άφησε εποχή όχι μόνο με την ατάκα του Βόγλη «στάσου μύγδαλα» αλλά και με την αίσθηση του ανεκπλήρωτου. Μια αλλοδαπή «Αφροδίτη» κι ένας αρχαίος Έλληνας θεός μεταμφιεσμένος σε βοσκό ανακαλύπτουν τον έρωτα αλλά και όσα μπορεί να χωρίζουν δύο ανθρώπους: τη γλώσσα, την κουλτούρα, το κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο έρωτας είναι τα δύο άκρα που έλκονται και ό,τι συμβαίνει ανάμεσα στα δύο αυτά άκρα είναι κάτι αν μη τι άλλο πικάντικο και αποκαλυπτικό. Η ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη και του Ιάκωβου Καμπανέλλη ξεκίνησε ως σκετς σε ένα φιλμ που έμεινε στο επίπεδο της ιδέας. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Μπατσί της Άνδρου σε μια εποχή παρθένα τόσο για τις Κυκλάδες όσο και για τον ελληνικό τουρισμό. Η Άνδρος ήταν ο τόπος καταγωγής του Γιάννη Βόγλη από την πλευρά της μητέρας του.

Η ταινία γυρίστηκε στη σκιά των γεγονότων που οδήγησαν στο αποτυχημένο βασιλικό πραξικόπημα κατά των συνταγματαρχών και προωθήθηκε στο εξωτερικό με το σλόγκαν:

«Δεν πρόκειται για ταινία σεξ αλλά για μια τρυφερή αισθηματική ταινία».

Η Αν Λόμπεργκ, «το κορίτσι στον ήλιο» υπήρξε, εκτός των άλλων, το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου για τον σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη, που την ερωτεύθηκε με πάθος.

Όσο για την περίφημη σκηνή «Στάσου μύγδαλα» αυτή γυρίστηκε στην Αθήνα με σκοπό να επιμηκυνθεί περαιτέρω η ταινία.

Στοιχεία αντλήθηκαν από το ΒΗΜΑ