Η ΟΧΕ έδωσε το πρωτάθλημα χάντμπολ στην ΑΕΚ, που ήταν ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό

Η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης διέκοψε οριστικά τη φετινή χρονιά και ανέδειξε πρωταθλήτρια την ΑΕΚ στη Handball Premier, παρότι ήταν ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση.

Η ΟΧΕ έδωσε το πρωτάθλημα χάντμπολ στην ΑΕΚ, που ήταν ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό

Τον δρόμο της οριστικής διακοπής του φετινού πρωταθλήματος με την ανάδειξη πρωταθλητή επέλεξε τελικά η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης.

Red Daucling: Βρέθηκε η ουσία που κάνει τον εγκέφαλο να βλέπει μόνο χάρτινα του Ολυμπιακού!

Η ΟΧΕ ανακοίνωσε πως η φετινή χρονιά δεν θα συνεχιστεί λόγω της κατάστασης που επικρατεί εξαιτίας του κορονοϊού με αποτέλεσμα η φετινή Handball Premier να σταματήσει δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

ΠΣΑΧ: «Ανεπαρκής χρόνος οι δύο εβδομάδες»

Μετά από αυτήν την απόφαση η ΑΕΚ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια καθώς βρισκόταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο στην Α1 Γυναικών.

Σανίκης: «Να κριθεί ο τίτλος αφού παιχτεί το ντέρμπι του δεύτερου γύρου»

Οι «κιτρινόμαυροι» συγκατοικούσαν με τον Ολυμπιακό στην κορυφή, ωστόσο είχαν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με αποτέλεσμα να πάρουν τον τίτλο.

Ολυμπιακός σε ΟΧΕ: «Τα πρωταθλήματα κερδίζονται στους αγωνιστικούς χώρους!»

Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξεκαθαρίσει με ανακοίνωση τους πως πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα προκειμένου να αναδειχθεί ο πρωταθλητής στο γήπεδο ή τουλάχιστον να διεξαχθεί η αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έτσι ώστε να μην υπάρχει ισοβαθμία στην κορυφή και να πάρει τον τίτλο η ομάδα που θα νικήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει εκπρόσωπο στην ΟΧΕ...

Χάντμπολ: «Επίθεση» της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στον Ολυμπιακό

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος στην σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία (όπως προβλέπεται και από την σχετική τροπολογία) την οριστική διακοπή όλων των διοργανώσεων της σεζόν 2019-2020 και την ανακήρυξη πρωταθλητών, των πρώτων των βαθμολογιών της Handball Premier (ΑΕΚ), της Α1 Γυναικών (ΠΑΟΚ) και των υπολοίπων κατηγοριών.

Οι διοργανώσεις που διακόπτονται είναι: Handball Premier, A1 Γυναικών, Κύπελλο Ανδρών, Α2 Ανδρών, Β’ Ανδρών και Α2 Γυναικών.

Βρέθηκε η ουσία που κάνει τον εγκέφαλο να βλέπει μόνο χάρτινα του Ολυμπιακού!

Η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα είχε κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους, προφορικά, γραπτά με ανακοινώσεις και συγκεκριμένες προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς πως η επιθυμία της ήταν οι διοργανώσεις να ολοκληρωθούν κανονικά και οι πρωταθλητές να αναδειχθούν στο γήπεδο.

Ωστόσο ο ρυθμός της επανεκκίνησης του ελληνικού αθλητισμού και μία σειρά από άλλες παραμέτρους, κατέστησαν αδύνατη την υλοποίηση αυτής της επιθυμίας, η οποία όπως έχουν καταλάβει όλοι δεν εξαρτιόταν και δεν εξαρτάται από καμία διοργανώτρια αρχή».