ΠΣΑΧ: «Ανεπαρκής χρόνος οι δύο εβδομάδες»

Τη διαφωνία του για τις προτάσεις συνέχισης των πρωταθλημάτων από την ΟΧΕ εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης.

ΠΣΑΧ: «Ανεπαρκής χρόνος οι δύο εβδομάδες»

Θέση για τις εξελίξεις γύρω από το χάντμπολ πήρε με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης. Ο ΠΣΑΧ τόνισε πως οι αθλητές θέλουν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μόνο σε περίπτωση που διασφαλιστεί η σωματική τους ακεραιότητα.

ΟΧΕ: Προτάσεις σε Αυγενάκη για την ολοκλήρωση της σεζόν

Παράλληλα επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει προετοιμασία τριών τουλάχιστον εβδομάδων προκειμένου να επιστρέψουν στη δράση όλες οι ομάδες, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας, καθώς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι αθλητές δεν είχαν καμία συμμετοχή στις συζητήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έχουν περάσει οχτώ περίπου εβδομάδες από τη διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σε αυτό το ιδιαίτερα ψυχοφθόρο διάστημα προσπαθούμε ως ΠΣΑΧ να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα συμφέροντα των αθλητών και αθλητριών, συνομιλώντας με εκπροσώπους των παικτών όλων των ομάδων (ανδρών και γυναικών) και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην πολιτεία.

Παράλληλα έχουμε εκδώσει ανακοινώσεις για το μείζον ζήτημα που αφορά στο μέλλον των πρωταθλημάτων και θεωρούμε αυτονόητο ότι η θέση των ανθρώπων που ενδεχομένως να κληθούν να αγωνιστούν θα ακουστεί. Ως εκ τούτου η απόφαση του ΔΣ της ομοσπονδίας στις 26/4 για σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από τους θεσμικούς φορείς του αθλήματος ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Με μεγάλη έκπληξη όμως διαβάσαμε την προηγούμενη Δευτέρα την πρόταση της ομοσπονδίας προς το υπουργείο Αθλητισμού, καθώς το σωματείο μας δεν είχε καμία συμμετοχή, ούτε ενημέρωση για το περιεχόμενο της πρότασης αυτής πριν αυτή κατατεθεί, πράγμα που μας προβληματίζει, μιας και οι αθλητές που εκπροσωπούμε είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για αυτούς τους σχεδιασμούς.

Για αυτό τον λόγο το ΔΣ του ΠΣΑΧ συνεδρίασε χθες με θέμα το περιεχόμενο της πρότασης αυτής. Το κυριότερο ερώτημα που προκύπτει είναι σε σχέση με το χρονικό διάστημα που προτείνεται από την ομοσπονδία για την προετοιμασία των ομάδων, καθώς θεωρούμε ότι δύο εβδομάδες προπόνησης στα κλειστά γυμναστήρια μετά από 2 μήνες αποχής είναι ξεκάθαρα ανεπαρκής χρόνος προκειμένου οι αθλητές να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν σε τελικούς Κυπέλλου και πρωταθλήματος. Πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε με βάση ποια επιστημονική εισήγηση αυτό το χρονικό διάστημα κρίνεται ασφαλές για την υγεία των αθλητών.

Το ΔΣ του ΠΣΑΧ από την πλευρά του θεωρεί την πρόταση αυτή επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Παράλληλα μετά από εκτενή επικοινωνία που είχαμε με τους εκπροσώπους των αθλητριών των ομάδων της Α1 γυναικών κατέστη σαφές ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι αρνητική στο ενδεχόμενο συνέχισης του πρωταθλήματος, γεγονός που και σε συνδυασμό με τη χθεσινή τοποθέτηση των δύο άμεσα ενδιαφερομένων σωματείων (ΠΑΟΚ, ΟΦΝΙ) καθιστά απορίας άξιον τον λόγο που η συνέχιση του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών συμπεριλήφθηκε στην πρόταση της ομοσπονδίας προς το υπουργείο.

Όλα αυτά μας προβληματίζουν ιδιαίτερα και καλούμε την ομοσπονδία έστω και καθυστερημένα να καλέσει άμεσα όλους τους αρμόδιους φορείς σε τηλεδιάσκεψη, καθώς βούλησή μας είναι να συμβάλλουμε στο να διαμορφωθεί ένα βιώσιμο πλάνο προκειμένου η χρόνια να λήξει εντός των αγωνιστικών χώρων.

Θεωρούμε αδιανόητο να γίνονται προτάσεις που αφορούν πρωτίστως εμάς χωρίς να λαμβάνεται καν υπ' όψιν η γνώμη μας».