Μιλένα Μιλόγιεβιτς στο «ΦΩΣ»: «Ελπίζω το Χάντμπολ Γυναικών να αντιμετωπίζεται όπως το ανδρικό»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, η 29χρονη πίβοτ Μιλένα Μιλόγιεβιτς μίλησε αποκλειστικά στο «ΦΩΣ» για το νέο κεφάλαιο της καριέρας της αλλά και για την υποτίμηση που δέχεται το Χάντμπολ Γυναικών. 

Μιλένα Μιλόγιεβιτς στο «ΦΩΣ»: «Ελπίζω το Χάντμπολ Γυναικών να αντιμετωπίζεται όπως το ανδρικό»

Συνέντευξη στον Σταύρο Λιώση

Το Τμήμα Χάντμπολ γυναικών του ΠΑΟΚ ενισχύθηκε την Παρασκευή (16/6) με την απόκτηση της Μιλένα Μιλόγιεβιτς, η οποία έχει εμπειρία τόσο από το Σέρβικο και το Γαλλικό πρωτάθλημα όσο και από το EHF Women’s Cup και το Challenge Cup.

Η 29χρονη πίβοτ μίλησε αποκλειστικά στο «ΦΩΣ» για αυτήν την νέα σελίδα στην καριέρα της:

«Είμαι χαρούμενη που έγινα μέλος ενός τόσο μεγάλου συλλόγου με μεγάλη παράδοση που έχει υψηλές φιλοδοξίες και ελπίζω ότι θα τις πετύχουμε μαζί», δήλωσε αρχικά.

Παράλληλα, η Μιλόγιεβιτς μίλησε για τους στόχους της με τον ΠΑΟΚ αλλά και την υποτίμηση με την οποία αντιμετωπίζει ο κόσμος το Χάντμπολ Γυναικών.

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει 5 πρωταθλήματα στη σειρά, πιστεύετε ότι μπορείτε να συνεχίσετε και να τα κάνετε 6;

«Αυτός είναι ένας από τους λόγους που βρίσκομαι εδώ, για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθήσω τον σύλλογο να συνεχίσει αυτή την παράδοση. Ελπίζω για το καλύτερο!».

Πιστεύεις ότι το χάντμπολ γυναικών έχει την ίδια αναγνώριση όσο και το αντίστοιχο των ανδρών; Ή θα πρέπει να αλλάξει κάτι;

«Πιστεύω ακράδαντα ότι το γυναικείο χάντμπολ δεν εκτιμάται όσο το ανδρικό!

Οι αλλαγές είναι μια πραγματικότητα και ελπίζω ότι στο μέλλον το γυναικείο χάντμπολ θα φτάσει τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με το ανδρικό».

Εννοείς τον τρόπο που το βλέπει ο κόσμος ή το επίπεδο των παικτών;

«Ο τρόπος που βλέπει ο κόσμος, επειδή πιστεύω ότι το γυναικείο χάντμπολ είναι αρκετά υποτιμημένο».

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο ΦΩΣ στις 18/6/2023

Γεννημένη στη Σερβία στις 20/06/1993, η Μιλένα Μιλόγιεβιτς αγωνίζεται ως πίβοτ και έχει ύψος 180cm.

Ξεκίνησε την καριέρα της από τον Ερυθρό Αστέρα της Σερβίας, αποκτώντας τις πρώτες της παραστάσεις, τόσο από επίπεδο πρωταθλητισμού, όσο και από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αγωνιζόμενη στο EHF Challenge Cup.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Naisa Nis της Σερβίας, παίζοντας τόσο στο EHF Women's Cup, όσο και στο EHF Challenge Cup, ενώ παρέμεινε επίσης σε ομάδα η οποία έκανε πρωταθλητισμό στην χώρα της.

Οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές σεζόν την βρήκαν στην Γαλλία, παίζοντας για τις Aunis HB La Rochelle και SAM Handball Moncoutant.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Μιλένα Μιλόγιεβιτς, είχε δηλώσει στο acpaok.gr:

«Είμαι χαρούμενη που ήρθα σ' έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, όπως ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει μεγάλη ιστορία και υψηλούς στόχους. Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση και τον προπονητή, για την εμπιστοσύνη τους. Ελπίζω, ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας!».