Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Η Ελλάδα νίκησε 26-25 το Κόσοβο και προκρίθηκε στην β' φάση των προκριματικών

Την πρόκριση στην β' φάση των προκριματικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023 πανηγυρίζει η Εθνική Ελλάδος, μετά την επικράτηση επί του Κόσοβου με σκορ 26-25!

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Η Ελλάδα νίκησε 26-25 το Κόσοβο και προκρίθηκε στην β' φάση των προκριματικών

Μεγάλη νίκη και πρόκριση για την Εθνική, που είχε 8 χρόνια να πετύχει ένα τέτοιο επίτευγμα (από τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2015).

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες στον προκριματικό όμιλο και αρκετή για την εθνική να εξασφαλίσει μαθηματικά μία από τις δύο πρώτες θέσεις.

Απομένουν δύο παιχνίδια (Πέμπτη με Βέλγιο εντός, Κυριακή με Τουρκία εκτός), για να διεκδικήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πρωτιά στον όμιλο.

Το φινάλε ήταν δραματικό. Ο Κρητικός με ένα καταπληκτικό γκολ από τα δέκα μέτρα έκανε το 26-24 στο 58:30 και στην επόμενη φάση έκλεψε τη μπάλα. Στο 59:30 οι διεθνείς χρεώθηκαν με παθητικό και στο 59:43 ο Τζούκα μείωσε σε 26-25, με τους διεθνείς να "ροκανίζουν" το χρόνο στην τελευταία επίθεση και να πανηγυρίζουν την πρόκριση με την κόρνα της λήξης.

Ελλάδα (Ζαραβίνας): Τερλέτσκι, Κωστακίδης 2, Τζωρτζίνης, Λιάπης 2, Μάλλιος 5, Μιχαηλίδης, Πασσιάς 1, Μπουκοβίνας, Καραμπουρνιώτης 3, Δομπρής 1, Παπάζογλου, Κανδύλας 1, Παπαδιονυσίου 1, Κρητικός 2, Καλόμοιρος 4, Αραμπατζής 4.

Κόσοβο (Κερίμι): Μπαλκινόβτσι, Τζούπα, Ντεντάι 6, Ντ. Τχαιρουκάι 3, Τερζίκι, Μουσκολάι, Κούνι 5, Φεστίμ, Ντρ. Ταχιρουκάι 3, Σαμπάνι 2, Μουρσέλ, Ραμοσάι 1, Μουκόλι, ΓΚιούκα 3, Ζένα, Ζογκάι 2.

Διαιτητές: Γερλέτσκι - Λαμπούν (Πολωνία). Δίλεπτα: 6-5. Πέναλτι: 3/4-3/4