Επική ανατροπή Ολυμπιακού 22-21 την ΑΕΚ: Ο τίτλος του χάντμπολ θα κριθεί στου Ρέντη

Ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 22-21 στην κλειστή αίθουσα του ΟΑΚΑ, έφερε τη σειρά των τελικών στο 2-2 και είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου αφού έκανε break στο break της ΑΕΚ!

Επική ανατροπή Ολυμπιακού 22-21 την ΑΕΚ: Ο τίτλος του χάντμπολ θα κριθεί στου Ρέντη

Μετά τη σημερινή (02/06) μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού ο τίτλος θα κριθεί την Τετάρτη (6/6) στις 17:30 στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη όπου θα διεξαχθεί ο πέμπτος τελικός της Handball Premier.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν αποφασισμένοι να κερδίσουν στην αφιλόξενη έδρα της ΑΕΚ και το κατάφεραν βγάζοντας ψυχή και πάθος στο τάραφλεξ του ΟΑΚΑ.

Koρυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο τερματοφύλακας Κώστας Τσιλιμπάδης, με εκπληκτικές αποκρούσεις, ακόμη και σε εκτελέσεις πέναλτι. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το προβάδισμα από το ξεκίνημα του αγώνα, η Ένωση δεν κατάφερε να προηγηθεί ποτέ στο παιχνίδι, παρότι ισοφάρισε, και στο φινάλε η ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού ήταν αυτή που έκρινε την αναμέτρηση.

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο γερά στον αγώνα κάνοντας εντυπωσιακό ξεκίνημα. Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ με τον Γρηγόρη Σανίκη και παρά την ισοφάριση της ΑΕΚ, έτρεξαν ένα σερί 4-0 για το 5-1 λίγο πριν τη συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών του αγώνα. Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μισού της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός διατηρούσε προβάδισμα τριών γκολ, με τον Δημήτρη Τζηρά να έχει σκοράρει ήδη πέντε τέρματα. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 8-11, ενώ στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου καμία από τις δυο ομάδες δεν σκόραρε.

Ετσι κερδίζουν οι μεγάλες ομάδες

Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης η ΑΕΚ πέτυχε δυο γρήγορα γκολ, ωστόσο η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεση και δείχνοντας την ανωτερότητα τους διατήρησαν το προβάδισμα. Με το παιχνίδι στα ίσα (15-15), ο Κώστας Τσιλιμπάρης, πραγματοποίησε μια ακόμα εντυπωσιακή απόκρουση σε τετ α τετ του Βραζάλιτσα και στην αμέσως επόμενη επίθεση, με σκόρερ τον Στούμπη ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα. Από εκείνο το σημείο και μετά, στα επόμενα δέκα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα επιμέρους 5-2, προηγήθηκαν με 20-17 και είχαν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση νίκη. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα προηγούμενος με 21-19, διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα του και χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά έφτασε στην επικράτηση με σκορ 22-21. Πρώτος σκόρερ του Θρύλου ήταν ο Δημήτρης Τζηράς με έξι τέρματα και τον ακολούθησαν οι Κανδύλας με πέντε και Σανίκης, Αλβανός που πέτυχαν από τρία.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 21-22

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-5, 3-6, 5-7, 8-11, 8-11 (ημ), 11-12, 13-14, 15-16, 17-18, 19-21, 21-22

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Νικολαϊδης Χ., Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας, Ζαμπούνης 3, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 4, Βαμβακάς, Αργυρού 9, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 1, Μυλωνάς 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 6, Καραμπουρνιώτης 1, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 2, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 5, Σανίκης 2, Αλβανός 2, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης