Το «πάρε-δώσε» της Χάντμπολ Πρέμιερ: Ολυμπιακός και ΑΕΚ τα μεγάλα φαβορί

Μετά την αιφνίδια ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος, εξαιτίας του κορονοϊού, οι ομάδες της Χάντμπολ Πρέμιερ καταστρώνουν τα σχέδιά τους ενόψει της νέας σεζόν.

Το «πάρε-δώσε» της Χάντμπολ Πρέμιερ: Ολυμπιακός και ΑΕΚ τα μεγάλα φαβορί

Αρκετές έχουν προχωρήσει σε έναν μεγάλο αριθμό μεταγραφών, ενώ κάποιες άλλες έχουν διατηρήσει το ήδη υπάρχον ρόστερ τους ανανεώνοντας τα συμβόλαια των παικτών τους. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων θα έχουν για ακόμα μία φορά τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός.

Χάντμπολ: Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Πάτρικ Λέμος

Χάντμπολ: Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Πάτρικ Λέμος

Οι «κιτρινόμαυροι» κινήθηκαν μεθοδικά στη μεταγραφική σκακιέρα αποκτώντας δύο μεγάλα ονόματα για τα ελληνικά δεδομένα. Ο λόγος για τον Κρίστιαν Ουγκάλντε και τον Τόμας Μπάουερ, οι οποίοι έχουν σημειώσει αρκετές επιτυχίες στην καριέρα τους. Ο Ισπανός εξτρέμ πρόκειται για έναν εν ενεργεία διεθνή παίκτη με την εθνική της χώρας του, η οποία πανηγύρισε δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σε συλλογικό επίπεδο έχει ανδρωθεί στην Μπαρτσελόνα για μία οκταετία, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα της Βέζπρεμ για έξι χρόνια. Μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Γερμανίας με τα χρώματα του Ανόβερου, ενώ μετρά 34 τίτλους στην καριέρα του. Από την άλλη ο Αυστριακός τερματοφύλακας είναι διεθνής με τη χώρα του από το 2007 έχοντας πάνω από 150 συμμετοχές.

Ολυμπιακός: Ανανέωσαν Τσιλιμπάρης και Καραμπουρνιώτης

Ολυμπιακός: Ανανέωσαν Τσιλιμπάρης και Καραμπουρνιώτης

Όπως ο Ουγκάλντε, έτσι και εκείνος πέρασε από το γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ έχει συμμετάσχει και στο γαλλικό. Πέρσι βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια της Πόρτο με την οποία κατέκτησε το τρεμπλ (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Σούπερ Καπ) στην Πορτογαλία, φτάνοντας παράλληλα έως τον τελικό του ΕHF Cup. Παράλληλα η ΑΕΚ πρόσθεσε ακόμα τρία σημαντικά γρανάζια στη μηχανή της, μια και απέκτησε τους άλλοτε παίκτες του Ολυμπιακού, Δημήτρη Τζηρά, Πάτρικ Λέμος, Λουίς Φελίπε Χιμένεθ Ρέινα. Ο Έλληνας διεθνής και ο 24χρονος Βραζιλιάνος ήταν μερικοί από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Πειραιά πέρσι, ενώ από την άλλη ο Ισπανός άσος είχε αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους» τη σεζόν 2018-19 καθώς φέτος συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας με την Μπαλατονφουρέντι. Επίσης στα κιτρινόμαυρα ντύθηκε και ο Ανδρέας Αραπακόπουλος, που επίσης αποτελούσε μέλος του Ολυμπιακού. Τον κύκλο των μεταγραφών για τον σύλλογο κλείνει ο νεαρός Γιάννης Καλόμοιρος. Ο 22χρονος περιφερειακός θεωρείται ένα από τα ανερχόμενα ονόματα του ελληνικού χάντμπολ και μερικά από τα χαρακτηριστικά του είναι η ταχύτητά του και το εξαιρετικό του σουτ. Αγωνιζόμενος στην Πυλαία φέτος σκόραρε 101 γκολ σε 17 αγώνες.

ΑΕΚ: Απέκτησε τον Αραπακόπουλο του Ολυμπιακού

ΑΕΚ: Απέκτησε τον Αραπακόπουλο του Ολυμπιακού

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός προχώρησε εξίσου σε σημαντικές μεταγραφές, προερχόμενες όλες από το εξωτερικό. Έπειτα από την παραμονή του Νέναντ Κλιάιτς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν αστραπιαία την ενίσχυση του ρόστερ τους εστιάζοντας στην κροατική αγορά. Από τη χώρα των Βαλκανίων η ομάδα του Πειραιά απέκτησε τους Ζάρκο Τσούριτς, Γιόσιπ Ζάγια και Μάρκο Κόμπετιτς, ενώ δικό της έκανε και τον Σέρβο Νεμάνια Μιλοβάνοβιτς. Οι Κόμπετιτς και Τσούριτς έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στη Βόρεια Μακεδονία με την Πέλιστερ και ο προπονητής του Ολυμπιακού τους γνωρίζει καλά. Από την πλευρά του ο Ζάγια αγωνιζόταν στη χώρα του τη φετινή σεζόν και έχει αρκετά στοιχεία να δώσει στη νέα του ομάδα καθώς είναι μόλις 20 ετών, ενώ ο Μιλοβάνοβιτς την τελευταία διετία βρισκόταν στη Σερβία αγωνιζόμενος στη Ζελέζνιτσαρ. Εκτός των τεσσάρων προαναφερθέντων, ο Ολυμπιακός σύναψε συμφωνία με δύο ελληνόπουλα του εξωτερικού. Μετά την αποχώρησή του από τα Βριλήσσια το 2011 για τη Γερμανία, ο Βύρωνας Παπαδόπουλος πήρε τον δρόμο της επιστροφής για χάρη των Πειραιωτών, ενώ το ίδιο δρομολόγιο ακολούθησε και ο Νίκος Πασσιάς, μια και εκείνος αγωνιζόταν στη Γερμανία.

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε Τζηρά

ΑΕΚ: Ανακοίνωσε Τζηρά

Μετά τις νέες μεταγραφές των ΑΕΚ και Ολυμπιακού και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ρόστερ των ομάδων, το φετινό πρωτάθλημα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα διεκδικηθεί από τους «κιτρινόμαυρους» και από τους «ερυθρόλευκους».

Από τις υπόλοιπες ομάδες για ακόμα έναν χρόνο ανταγωνιστικός αναμένεται ο Διομήδης Άργους, ενώ τη δική του προσπάθεια θα κάνει και ο ΠΑΟΚ. Επιπλέον, ενδιαφέρουσες ομάδες θα παρουσιάσουν ο ΑΕΣΧ Πυλαίας, ο ΑΣΕ Δούκας και η Δράμα καθώς έχουν επενδύσει στο «νέο αίμα», ενώ ενδιαφέρουσα θα είναι και η πορεία του Φίλιππου Βέροιας, ο οποίος διανύει μία κρίσιμη πορεία που δεν είναι αντάξια της αξιοθαύμαστης ιστορίας του και θέλει να επιστρέψει στις ένδοξες στιγμές του.

ΑΕΚ

Ήρθαν: Αραπακόπουλος (Ολυμπιακός), Τζηράς (Ολυμπιακός), Λέμος (Ολυμπιακός), Ρέινα (Μπαλατονφουρέντι), Μπάουερ (Πόρτο), Καλόμοιρος (Πυλαία), Ουγκάλντε (Ανόβερο).

Αποχώρησαν: Γιάκομπσεν (Άρενταλ), Χόγκας (Διομήδης Άργους), Κριτσιοτόιου, Γιόσμου, Ζαμπούνης (αποσύρθηκε), Mωραΐτης (Ανόρθωση), Άρσιτς (ΠΑΟΚ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ήρθαν: Τσούριτς (Μεράνο), Ζάγια (Μένβεστακ), Κόμπετιτς (Πέλιστερ), Μιλοβάνοβιτς (Ζελέζνιτσαρ), Παπαδόπουλος (Χαμ), Πασσιάς (Μέκλενμπουργκ Σβερίν).

Αποχώρησαν: Αραπακόπουλος (ΑΕΚ), Λέμος (ΑΕΚ), Σανίκης (αποσύρθηκε), Ασβεστάς Στ. (Ανόρθωση), Σπίκιτς (Κρίστιανσαντ), Μάλλιος (Μπέσα), Τζηράς (ΑΕΚ).

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε και τρίτο Κροάτη, τον Μάρκο Κόμπετιτς

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε και τρίτο Κροάτη, τον Μάρκο Κόμπετιτς

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ

Ήρθαν: Χόγκας (ΑΕΚ), Σταϊνόλοβιτς (Τόνγκερεν), Στάνκοβιτς (Μεζοκοβέζντι).

Αποχώρησαν: Ντάσεβιτς (αποσύρθηκε), Ραντουλέσκου, Λίμα, Γκολούμποβιτς (Χάποελ Μπερ Σεβά).

ΑΕΡΩΠΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Ήρθαν: Μέτσης (Πυλαία), Ιωαννίδης (ΠΑΟΚ).

Αποχώρησαν: Δημάκης (ΓΑΣ Κιλκίς).

ΠΑΟΚ

Ήρθαν: Καβουσανάκης (Πυλαία), Μέντουριτς (Βοϊβοντίνα), Στογιάνοβιτς (Μέταλουργκ), Σεϊρεκίδης (Τόνγκερεν), Γκίγκοφ (Αντάλιασπορ), Άρσιτς (ΑΕΚ), Τζωρτζίνης (Φίλιππος Βέροιας), Νικολαΐδης (επιστροφή από Φίλιππο Βέροιας), Χατζηλίας (Πυλαία), Λιάπης (Διομήδης Άργους).

Αποχώρησαν: Κοκκώνης (αποσύρθηκε), Ελευθεριάδης (Φαίακας Κέρκυρας), Κεσίδης (Ανόρθωση), Λοΐζος (Πρεσάνο), Κωστακίδης Θ. (Πυλαία), Γιαννακίδης (Πυλαία), Κυπραίος (ΓΑΣ Κιλκίς), Κωστακίδης Π. (επιστροφή από Φίλιππο Βέροιας), Κριούτσκοφ (Φίλιππος Βέροιας), Μπαλτατζής (επιστροφή στον Φίλιππο Βέροιας).

ΠΥΛΑΙΑ

Ήρθαν: Κωστακίδης Θ. (ΠΑΟΚ), Γιαννακίδης (ΠΑΟΚ), Σεβαστίδης (επέστρεψε στην ενεργό δράση), Σουλάνης (δαν. από Φαίακα Κέρκυρας), Μούγιτς (Τίνεξ Πρόλετ).

Αποχώρησαν: Ραντούλοβιτς (Μαδέιρα), Καραπαναγιωτίδης, Καλόμοιρος (ΑΕΚ), Καβουσανάκης (ΠΑΟΚ), Ανανιάδης (αποσύρθηκε).

ΔΟΥΚΑΣ

Ήρθαν: Αποστολίδης (Αερωπός Έδεσσας), Κουρουτζίδης (Δράμα), Αναστασίου (Αρχέλαος Κατερίνης), Παπαδάκης (Λεωνίδα Αγ. Αναργύρων), Κουτσόπουλος (ΕΣΝ Βριλησσίων), Νικολίνταης (ΕΣΝ Βριλησσίων), Ασλής (ΑΕΚ).

Αποχώρησαν: Ζαλώνης (αποσύρθηκε), Τόμπρος (αποσύρθηκε), Μελετάκος Δ. (Άρης Νίκαιας), Τότος (Ανόρθωση), Κρητικός (Ανόρθωση), Μανουσέλης (αποσύρθηκε), Μπραουδάκης (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου), Πολύδωρος (Δράμα), Τζάνος (Άρης Νίκαιας).

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Σέρβο, Νεμάνια Μιλοβάνοβιτς

Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε τον Σέρβο, Νεμάνια Μιλοβάνοβιτς

ΔΡΑΜΑ

Ήρθαν: Δέσπος (Φαίακας Κέρκυρας), Πολύδωρος (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου).

Αποχώρησαν: Τσιτσίγκος, Αντάμοβιτς, Ντράσκιτς (Μπρνο), Γουργούμης (Μπρνο).

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

Ήρθαν: Αλικάκος (Πανελλήνιος).

Αποχώρησαν: Τσάτσας (Ζαφειράκης Νάουσας).

ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ήρθαν: Τρπτσέφκσι (Χαποέλ Κιριγιάτ), Λεπεγέ (Φορτιτούντο Γκοσάου), Ελευθεριάδης (ΠΑΟΚ), Ντόσεν (Ανόρθωση), Κολοβός.

Αποχώρησαν: Κουλούρης (αποσύρθηκε), Καραγκιοζίδης (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου), Δέσπος (Δράμα Bianco Monte), Γιαβασίδης.

ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Ήρθαν: Χελιώτης (Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας), Γκουλές (ΕΣΝ Βριλησσίων), Μελετάκος Δ. (Δούκας), Τζάνος (Δούκας), Ασβεστάς Μ. (επιστροφή από Ολυμπιακό), Τόμσον (επιστροφή από Ακαδημία Πατρών), Μπάρμπας (Αερωπός Έδεσσας), Τσάνινος (με μορφή υποσχετικής από τον Ολυμπιακό), Τζανακάκης (Πανελλήνιος).

Αποχώρησαν: Μουλιάτος (Λεωνίδας Αγίων Αναργύρων), Λαδάκης (Σίνγκολι), Γρηγοράκης (αποσύρθηκε), Χαραλάμπους (Σαλαμίνα), Μιμίκος (Ανόρθωση), Χρηματόπουλος (Σαλαμίνα), Παπαδημητρίου (ΓΑΣ Ναυπλίου Πολυνίκης).

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ήρθαν: Αρβανιτίδης (ΧΑΝΘ), Κωστακίδης Π. (επιστροφή από ΠΑΟΚ), Κριούτσκοφ (ΠΑΟΚ), Μπαλτατζής (επιστροφή από ΠΑΟΚ), Τριανταφυλλίδης (επιστροφή από Πυλαία).

Αποχώρησαν: Τζωρτζίνης (ΠΑΟΚ), Νικολαΐδης (επιστροφή στον ΠΑΟΚ).

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Μέντουριτς

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Μέντουριτς

ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Ήρθαν: Χαραλάμπους (Άρης Νίκαιας), Xρηματόπουλος (Άρης Νίκαιας), Τσομπανίδης (ΕΣΝ Βριλησσίων).

Αποχώρησαν: -

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Ήρθαν: Τσάτσας (Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας), Μάτοβιτς (Φαίακας Κέρκυρας), Θεοδωρόπουλος (Αερωπός Έδεσσας), Μαυροδουλάκης (Αερωπός Έδεσσας), Ρότζιος (Αερωπός Έδεσσας), Κότσιφας (Φίλιππος Βέροιας).

Αποχώρησαν: -

*Τα ρόστερ των ομάδων όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα.