Έντονες αντιδράσεις για την στάση του Τιμ - Η απάντηση ενός συναθλητή του

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Τιμ ότι δεν συμφώνησε για οικονομική βοήθεια προς συναθλητές του που βρίσκονται χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη

Έντονες αντιδράσεις για την στάση του Τιμ - Η απάντηση ενός συναθλητή του

Ο Αυστριακός Ντομινίκ Τιμ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν παίκτες, ακόμη κι εκείνοι που βρίσκονται χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη, οι οποίοι διατρέχουν κίνδυνο επιβίωσης και αρνήθηκε την πρόταση για ταμείο οικονομικής βοήθειας στους παίκτες κάτω από την 250η θέση της παγκόσμιας κατάταξης:

Ναδάλ: Στο πλευρό του Φέντερερ για τη συγχώνευση της ATP με τη WTA

«Όλο το χρόνο βλέπω πολλούς που δεν δίνουν τα πάντα στο τένις», είχε δηλώσει σε συνέντευξη στην εφημερίδα Kronen Zeitung και προκάλεσε περισσότερο λέγοντας πως «πολλοί δεν είναι αρκετά επαγγελματίες. Δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να τους δώσω χρήματα».

Τα λόγια αυτά έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια για τον Αυστριακό, με εκατοντάδες μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να τον κατηγορούν για αλαζονεία και έλλειψη αλληλεγγύης.

Ο Τιμ διαφωνεί με τον Φέντερερ: «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τους δώσω χρήματα!»

Μάλιστα αρκετοί παίκτες δημοσίευσαν τις ιστορίες του και μίλησαν για τις θυσίες που έκαναν και κάνουν για να παραμείνουν επαγγελματίες. Ένας από αυτούς ο 35χρονος Γερμανός, με καταγωγή από την Τζαμάικα, Ντάστιν Μπράουν, Νο 239 στον κόσμο, έγραψε σχετικά:

«Ζούσα σε τροχόσπιτο, επιβιώνοντας εβδομάδα με την εβδομάδα από τα χρήματα που κέρδιζα. Όταν έχανα στον 1ο γύρο ενός τουρνουά 10.000 δολαρίων, έβγαζα 117,50 δολάρια. Εξαιτίας αυτού, έπλεκα και ρακέτες για άλλους παίκτες για 5 ευρώ. Πάλεψα πολύ για να γίνω επαγγελματίας και οι δηλώσεις του Τιμ έχουν προσβάλει πολλούς ανθρώπους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ