Τσιτσιπάς - Τιμ: Στον τελικό των τελικών με τον κακό του δαίμονα!

Έτοιμος για τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του στον τελικό του Nitto ATP Finals στο Λονδίνο είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον κακό του δαίμονα Ντόμινικ Τιμ.

Τσιτσιπάς - Τιμ: Στον τελικό των τελικών με τον κακό του δαίμονα!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διανύει μία τρομερή σεζόν, μετρώντας ήδη 53 νίκες μέσα στη χρονιά και έχοντας κατακτήσει ήδη δύο τίτλους. Το βράδυ της Κυριακής (17/11, 20:00) διεκδικεί στο Λονδίνο το μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του.

O Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο γήπεδο που θριάμβευσε ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο

Πέρα από αυτό, ο τελικός του Nitto ATP Finals 2019 θα είναι ο έβδομος τελικός του Έλληνα τενίστα μέσα στη σεζόν, με τον ίδιο να ψάχνει την ένατη νίκη του κόντρα σε τενίστα από την πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Και τα κατορθώματα του Στέφανου δεν σταματούν εδώ...

Απόψε (17/11, 20:00), ο Τσιτσιπάς θα γίνει ο δεύτερος μικρότερος σε ηλικία μετά τον Ντελ Πότρο που θα διεκδικήσει τίτλο στο ATP Finals, ενώ ήδη έγινε ο 13ος που κατάφερε στην πρώτη του συμμετοχή στο τουρνουά των κορυφαίων να φτάσει στον τελικό.

Υποκλίθηκαν το CNN και το ESPN στον Τσιτσιπά

Αν μάλιστα κατακτήσει τον τίτλο θα γίνει ο έβδομος που θα τα καταφέρει με την πρώτη, μετά τους Σταν Σμιθ (1970), Ίλιε Ναστάσε (1971), Γκιγιέρμο Βίγιας (1974), Τζον Μάκενρο (1978), Άλεξ Κορέτσα (1998) και Γκριγκόρ Ντιμίτροφ (2017).

Τσιτσιπάς - Φέντερερ 2-0: Έτσι «σκότωσε» τον Ελβετό (vid)

Η προϊστορία Τσιτσιπά - Τιμ

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντόμινικ Τιμ έχουν έρθει αντιμέτωποι άλλες 6 φορές στην καριέρα τους με τον Αυστριακό αναδεικνύεται νικητής σε 4 εξ αυτών. Σε σκληρή επιφάνεια, όπως αυτή του Λονδίνου, έχουν δώσει τέσσερις αγώνες με τον Τιμ να κερδίζει σε τρεις αγώνες.

Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν Τιμ και Τσιτσιπάς ήταν το 2018 στην Ντόχα, με τον Αυστριακό να επικρατεί με 7-5, 6-4.

Με λίγα λόγια, ο Αυστριακός είναι κακός δαίμονας για τον Έλληνα πρωταθλητή, ειδικά σε σκληρό έδαφος, και ο Στέφανος θέλει επιτέλους να τον ξορκίσει.

Τι είπε η Μαρέβα και ο Μητσοτάκης στον Τσιτσιπά (vid)

Το σπάνιο στατιστικό

Τέλος, ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για το φετινό τουρνουά αποτελεί το γεγονός ότι είναι μόλις η τρίτη φορά εδώ και δεκαέξι χρόνια δεν κατορθώνει να φτάσει στον τελικό ένας εκ των Τζόκοβιτς, Ναδάλ ή Φέντερερ. Η πρώτη ήταν το 2009 όταν στον τελικό οι Νταβιντένκο και Ντελ Πότρο διεκδίκησαν το τρόπαιο και η δεύτερη στον τελικό του 2017 με τους Ντίμιτροφ και Γκοφάν να τίθενται αντιμέτωποι.

Ποια σειρά του Netflix θυμήθηκε ο Τσιτσιπάς μετά την σπουδαία νίκη επί του Φέντερερ (vid)

Τσιτσιπάς - Φέντερερ 2-0: Τον διέλυσε! (vid)