Το χώμα ευνοεί την άνοδο του Τσιτσιπά στο Νο 1

Τις τελευταίες 50 μέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε ότι έχει και το παιχνίδι στο χώμα για να μπορέσει να ανέβει στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το χώμα ευνοεί την άνοδο του Τσιτσιπά στο Νο 1

Γράφαμε στις 2 Απριλίου ότι «ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έχει την ευκαιρία να πάει ακόμη ψηλότερα τους επόμενους δυο μήνες, παίζοντας σε τουρνουά στο χώμα…»

Και ο Στέφανος μάς δικαίωσε, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική διαδρομή- κυρίως από το τουρνουά στο Εστορίλ και μετά. Ξεκίνησε τη σεζόν φτάνοντας στους «16» του Μόντε Κάρλο, στους «16» της Βαρκελώνης και συνέχισε κατακτώντας τον τίτλο στο τουρνουά στο Εστορίλ, παίζοντας στον τελικό της Μαδρίτης και φτάνοντας στα ημιτελικά της Ρώμης.

Με τους πόντους που μάζεψε, αναρριχήθηκε από Νο 8 στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης κι απέχει πλέον ελάχιστα από το Νο 5. Στόχο που μπορεί να πετύχει στο επόμενο τουρνουά, το Ρολάν Γκαρός που αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα (27/5) στον Παρίσι, δεδομένου ότι απέχει μόνο 75 πόντους από τον Αλεξάντερ Σβέρεφ.

Χρειάστηκε κάποιο χρόνο για να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των αγώνων στο χώμα, πληρώνοντας το τίμημα με ήττες από κατώτερους αντιπάλους –τον Ρώσο Μεντβέντεφ στο Μόντερ Κάρλο και τον Γερμανό Στρουφ στη Βαρκελώνη αλλά, όταν βρήκε τα πατήματά του, ήταν άκρως ανταγωνιστικός.

Το έδειξε με τον θρίαμβό του στο Εστορίλ, το «φώναξε» με τη νίκη του επί του Ναδάλ στα ημιτελικά στη Μαδρίτη, το πιστοποίησε παρά τις ήττες με τις εμφανίσεις του κόντρα στον Τζόκοβιτς (τελικό Μαδρίτη) και στον Ναδάλ (ημιτελικά Ρώμης).

Ουσιαστικά, στη δεύτερη σεζόν του στο ATP Tour, ο Τσιτσιπάς έχει φτάσει στο σημείο να κοιτάζει στα μάτια τα «ιερά τέρατα» του αθλήματος και να πορεύεται σταθερά προς τον στόχο του που δεν είναι άλλος από την άνοδό του κάποτε στο Νο 1.

Στο Όπεν της Αυστραλίας, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, απέδειξε ότι έχει το παιχνίδι που θα του φέρει νίκες στις σκληρές επιφάνειες. Στο Εστορίλ, στη Μαδρίτη και στη Ρώμη απέδειξε ότι κατέχει και τα μυστικά του παιχνιδιού στο χώμα.

Δεδομένου ότι αυτές είναι οι δυο πιο βασικές επιφάνειες (η χορτάρινη περίοδος είναι πολύ σύντομη) πάνω στις οποίες παίζεται το παιχνίδι της κορυφής, ο δρόμος του Τσιτσιπά προς το Νο 1 είναι ανοιχτός...