Θα πάει ο Τσιτσιπάς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο;

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020. Είναι άγνωστο, ωστόσο, αν θα πάει...

Θα πάει ο Τσιτσιπάς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο;

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τένις, Σπύρος Ζαννιάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Sportcity του ραδιοσταθμού Αθήνα 9.84 και έκανε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις τόσο για τον Στέφανο Τσιτσιπά όσο και για την Μαρία Σάκκαρη.

«Έχουμε να κάνουμε με δύο νέα παιδιά 20 και 22 ετών που έχουν καταπληκτική πορεία και ελπίζουμε για πρώτη φορά μετά το 1896 να δούμε μετάλλιο στο Τόκιο. Και αυτό είναι κάτι το πολύ ενδιαφέρον για όλη την ελληνική αθλητική οικογένεια όχι μόνο για το τένις» είπε ο κ. Ζαννιάς αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020.

Στο σημείο αυτό αποκάλυψε το εξής: «Τα παιδιά έχουν πάρει την πρόκριση ήδη αφού το νούμερο στην παγκόσμια κατάταξη που δίνει την συμμετοχή είναι το 80 στους άνδρες και το 80 στις γυναίκες. Ο Στέφανος είναι τώρα στο Νο 12 και η Σάκκαρη στο Νο 43. Το τένις είναι με το ένα πόδι να έχει δύο αθλητές στο Τόκιο».

Στην επισήμανσή ότι θα πρέπει και οι αθλητές να θέλουν να παίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο κ. Ζαννιάς είπε: «Όσο παρακολουθώ, δεν γνωρίζω αθλητή που έχει αρνηθεί. Είναι μεγάλη τιμή για κάποιον να αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν παίζεις για τα λεφτά, παίζεις για τη σημαία...»

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο κ. Ζαννιάς, ο Τσιτσιπάς έχει αρνηθεί δυο φορές ως τώρα να ενισχύσει την εθνική ομάδα στο Κύπελλο Ντέιβις. «Τον καλέσαμε εγγράφως δυο φορές και το 2017, και το 2018. Αρνήθηκε. Θα τον καλέσουμε και φέτος. Βάσει των κανονισμών για να πάει ένας τενίστας με μια χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει πρώτα να συμμετάσχει σε δυο διοργανώσεις του Κυπέλλου Ντέιβις με τη χώρα αυτή» κατέληξε.