Τσιτσιπάς: «Πίεζα όσο μπορούσα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στο εναρκτήριο αγώνα του στο φετινό Australian Open.

Τσιτσιπάς: «Πίεζα όσο μπορούσα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με ανατροπή και πέρασε στον δεύτερο γύρο του Australian Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής αναφέρθηκε στα σημεία που του έδωσαν το προβάδισμα, αλλά και στην αλλαγή στο σερβίς του.

Αρχικά είπε: «Στα τρία τελευταία σετ, ένιωσα να πιέζω τον αντίπαλό μου στο όριο. Πίεζα όσο μπορούσα. Αυτός ο πόντος ήταν εκπληκτικός. Δεν ξέρω κι εγώ πως τον έβγαλα. Όταν είδα να κάνει το under spin, σκέφτηκα ότι πρέπει να προετοιμαστώ για τον επόμενο πόντο αλλά δεν ήθελα να το παρατήσω και το προσπάθησα. Αυτός ο πόντος γύρισε το παιχνίδι στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα».

Για την αλλαγή που έχει κάνει στο σερβίς του τόνισε: «Είναι κάτι που δουλεύω τελευταία. Πολλοί παίκτες εφαρμόζουν αυτή την τεχνική στο σερβίς, όπως ο Γιάνικ Σίνερ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Το δοκιμάζω τις τελευταίες μέρες. Δεν λειτούργησε πολύ καλά στο 1ο σετ. Μάλιστα νομίζω ότι είχα το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας στο 1ο σερβίς, στην καριέρα μου αλλά βρήκα τον ρυθμό και την ισορροπία στη συνέχεια. Το ποσοστό μου ανέβηκε και συνολικά το παιχνίδι μου βελτιώθηκε».