Australian Open: Νίκησε με ανατροπή ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ζιζού Μπεργκς με ανατροπή (3-1) και ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία του στο φετινό Australian Open.

Australian Open: Νίκησε με ανατροπή ο Τσιτσιπάς

Παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στα σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έβγαλε την απαιτούμενη αντίδραση και επικράτησε του Ζιζού Μπεργκς με 4-6, 6-1, 6-1, 6-3.

Ο αγώνας είχε διάρκεια δύο ώρες και 59 λεπτά, με τον Έλληνα πρωταθλητή να ξεκινά νικηφόρα την πορεία του στο Australian Open και να περνά στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης για έκτη φορά στην καριέρα του.

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 άσους (6 διπλά λάθη), κερδίζοντας το 73% των πόντων πίσω από το πρώτο service (48/66) και το 54% στο δεύτερο (27/50), σταμάτησε στους 38 winners (52 o Μπεργκς), είχε 28 αβίαστα λάθη έναντι 44 του αντιπάλου του, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 7 από τις συνολικά 16 ευκαιρίες για break, την ίδια ώρα που ο Μπεργκς τελείωσε το ματς με 2/5.

Πλέον ο Στέφανος θα βρει στον δεύτερο γύρο του Australian Open τον νικητή του αγώνα Αλεκσάνταρ Βούκιτς (Νο. 64) – Τζόρνταν Τόμπσον (Νο. 47). Αμφότεροι κατάγονται από την Αυστραλία.