Αλκαράθ: «Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση με τα μπαλάκια, πολλοί παίκτες έχουν τραυματιστεί»

Ο Κάρλος Αλκαράρ ανέδειξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τενίστες με τις συχνές αλλαγές στα μπαλάκια.

Αλκαράθ: «Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση με τα μπαλάκια, πολλοί παίκτες έχουν τραυματιστεί»

Σχεδόν σε κάθε τουρνουά οι τενίστες αγωνίζονται με διαφορετικά μπαλάκια με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί, κυρίως στην περιοχή του καρπού. Αρκετοί τενίστες έχουν εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά τους, με τελευταίο τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Νο. 2 τενίστας στον κόσμο υποστήριξε στις δηλώσεις του πως θα πρέπει να μην γίνονται συχνές αλλαγές, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού.

Αρχικά είπε: «Πρέπει να κάνουν κάτι γι' αυτό, είναι τρομερό, για 3 ή και 4 τουρνουά στη σειρά, μπορεί να παίξουμε με διαφορετικές μπάλες στο καθένα! Για μένα, το κάθε tour σε μια σεζόν θα πρέπει να έχει τη δική του μπάλα. Να παίζουμε με τις ίδιες μπάλες στα τουρνουά της Αυστραλίας, με τις ίδιες μπάλες στα τουρνουά της Λατινικής Αμερικής, μην αλλάζουμε σε κάθε τουρνουά».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτή τη χρονιά, αν δεν κάνω λάθος, έχω παίξει με 20 ή 21 διαφορετικές μπάλες! Είναι τρελό. Πολλοί παίκτες τραυματίζονται γι' αυτό το λόγο. Αν η ATP θέλει το καλύτερο για κάθε τουρνουά, πρέπει να το αλλάξει αυτό. Αλλιώς όλοι θα τραυματιστούμε».