US Open: Ο «βασιλιάς» Τζόκοβιτς νίκησε 3-0 τον Μεντβέντεφ και έφτασε τα 24 Grand Slam (vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να λυγίσει και τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ και με 6-3, 7-6(5), 6-3 μετά από 3 ώρες και 16 λεπτά να κατακτήσει το φετινό US Open φτάνοντας τους 24 major τίτλους, αλλά και τους 4 στη Νέα Υόρκη

US Open: Ο «βασιλιάς» Τζόκοβιτς νίκησε 3-0 τον Μεντβέντεφ και έφτασε τα 24 Grand Slam (vids)

Ο μεγάλος Τζόκοβιτς έπιασε στη σχετική λίστα τη Μάργκαρετ Κορτ (24), ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να κατακτήσει 3 major τίτλους σε μια χρονιά για 4η φορά στην καριέρα του! Παράλληλα ο Σέρβος, ο οποίος από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο1 του κόσμου, σε ηλικία 36 ετών και 111 ημερών έγινε ο γηραιότερος παίκτης που κατάφερε να κατακτήσει το τουρνουά στη Νέα Υόρκη.

Στον τελικό ο Τζόκοβιτς ήταν εξαιρετικός από τη θέση του service τελειώνοντας την αναμέτρηση με 81% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο (48/59), είχε εκπληκτική παρουσία στις μάχες πάνω στο φιλέ με 84% (37/44), σημείωσε 38 winners και υπέπεσε σε 35 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 6 ευκαιρίες για break...

Κυνικό ξεκίνημα…

Ο τελικός ξεκίνησε με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να πιέζεται στο service του (30/30), αλλά να βγαίνει νικητής από το πρώτο μεγάλο ράλι του αγώνα (23 χτυπήματα) και με δύο «βαριά» service να κάνει το 1-0, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ένα επιβλητικό break (love-game) με τον Σέρβο να κάνει το 2-0.

Στη συνέχεια ο Μενβέντεφ προσπάθησε να πιέσει ξανά το service του Τζόκοβιτς παίρνοντας τους δύο πρώτους πόντους (0/30), ωστόσο ο Σέρβος αντέδρασε και με τέσσερις σερί πόντους έκλεισε το game εξαργύρωσε το break και πήρε προβάδισμα με 3-0.

Ο Μεντβέντεφ πήρε το πρώτο του game στον τελικό μειώνοντας σε 4-1, όμως αν και «γέμιζε» τα service του Σέρβου δεν κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο του service με τον Τζόκοβιτς να κλείνει το 1ο set μέσα σε 48 λεπτά κάνοντας το 1-0.

Το καλύτερο set του τουρνουά!

Το 2ο σκέλος του αγώνα ήταν συγκλονιστικό. Εντυπωσιακό τένις και από τους δύο φιναλίστ, ασύλληπτες άμυνες, μεγάλα ράλι τρομεροί πόντοι. Το πρώτο μεγάλο hold ήρθε από τον Μεντβέντεφ (4-3) σβήνοντας το break-point του Τζόκοβιτς.

Στη συνέχεια ήρθε ένα απίστευτο hold από τον Τζόκοβιτς, ο οποίος σημείωσε τον πόντο του αγώνα σβήνοντας παράλληλα το break-point του Μεντβέντεφ με ένα απίστευτο volley, κρατώντας το service του και ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Ο Ρώσος ωστόσο έφτασε ένα πόντο μακριά από την κατάκτηση του set στο 12ο game με τον Τζόκοβιτς όμως και πάλι να σβήνει το break-point, set-point του Μεντβέντεφ οδηγώντας το set στο tie-brek.

Εκεί ο Μεντβέντεφ βρήκε πρώτος mini-break (2/0) και αμέσως μετά προηγήθηκε με 3/1, αλλά και με 5/4 στη συνέχεια. Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς με 3 σερί πόντους και τον Μεντβέντεφ να βρίσκει το φιλέ ο Σέρβος έκανε δικό του ένα δραματικό set παίρνοντας προβάδισμα με 2-0.

Αν το 2ο set δεν είχε κανένα break, το 3ο ξεκίνησε με 2 ένα από την κάθε πλευρά. Πρώτος «χτύπησε» ο Τζόκοβιτς, ο οποίος προηγήθηκε με 3-1 με την απάντηση του Μεντβέντεφ να έρχεται άμεσα μειώνοντας σε 3-2.

Ο Ρώσος όμως δεν κατάφερε να εξαργυρώσει το break στη συνέχεια, αν και προηγήθηκε με 30/0, με τον Τζόκοβιτς να κατακτά τους επόμενους 4 πόντους φτάνοντας και πάλι σε break κάνοντας το 4-2 και με ένα εύκολο hold προηγήθηκε με 5-2.

Ο Μεντβέντεφ μείωσε σε 5-3, με τον Τζόκοβιτς να κλείνει την αναμέτρηση μετά από και πάλι ένα γεμάτο service-game φτάνοντας στη νίκη, αλλά και στον 24ο major τίτλο στην καριέρα του.

Πηγή: tennis24.gr