Σινσινάτι: Θρίαμβος Τζόκοβιτς μετά από επικό τελικό με τον Αλκαράθ (vid)

Ένας Τζοκοβιτς φτιαγμένος από “ατσάλι” κατάφερε να λυγίσει τον Νο1 του κόσμου Κάρλος Αλκαράθ στον τελικό του Σινσινάτι κάνοντας μια επική ανατροπή με 5-7, 7-6(7),7-6(4) μετά από 3 ώρες και 49 λεπτά φτάνοντας στον 3ο τίτλο του στο τουρνουά στον 39ο ATP Masters και στον 95ο στο Tour στην καριέρα του!

Σινσινάτι: Θρίαμβος Τζόκοβιτς μετά από επικό τελικό με τον Αλκαράθ (vid)

Ο Σέρβος βρέθηκε με set και break πίσω, την ώρα που έδειχνε να καταρρέει από τη ζέστη, έσωσε championship-point στο tie-break του 2ου set και πανηγύρισε μια τεράστια νίκη απέναντι στον 20χρονο Ισπανό, που έσωσε 4(!) championships-points στο 3ο set, αλλά λύγισε στο 5ο.

Ένα παιχνίδι που αξίζει να μείνει στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα δίπλα σε αυτά με τα ιερά τέρατα του αθλήματος. Ένα παιχνίδι που είχε κυριολεκτικά τα πάντα, τα είχε όλα με τους Τζόκοβιτς και Αλκαράθ να αφήνουν την ψυχή τους στο κεντρικό court του Σινσινάτι με τον Σέρβο στο τέλος να κατακτά τον τίτλο, έτσι γιατί κάποιος έπρεπε να τον πάρει.

Ο Νο2 του κόσμου τελείωσε τον εκπληκτικό τελικό με 19 winners και 46 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Αλκαράθ είχε 42 winners και 50 λάθη, με τον Σέρβο να σημειώνει μόλις 5 πόντους περισσότερους από τον Ισπανό (133-128).

Ο Αλκαράθ στο καλύτερό του παιχνίδι στο τουρνουά έσωσε εκτός από τα 4 championships-points, 13/16 break-points του Σέρβου με τα 12/13 να είναι στο 3ο set!

Τρομερό φινάλε στο 1ο set από τον Αλκαράθ!

Ο τελικός ξεκίνησε με 4 εύκολα holds (δύο από κάθε πλευρά) με τον Αλκαράθ να είναι ο πρώτος που “γεμίζει” το service του Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να φτάνει σε ένα ακόμα hold κάνοντας το 3-2 και στη συνέχεια να βρίσκει το πρώτο break του τελικού και μάλιστα με love-game στο μοναδικό (για εκείνη την ώρα) κακό service-game του Ισπανού.

Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 4-2, όμως η απάντηση του Αλκαράθ ήταν άμεση καθώς αρχικά πήρε πίσω στο break μειώνοντας σε 4-3, ενώ στη συνέχει με love-game έφτασε στην ισοφάριση (4-4).

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Αλκαράθ με νέο break στη συνέχεια, έκανε το 6-5 και με δύσκολο hold έφτασε στο 7-5 και στο 1-0, την ίδια ώρα που ο Τζόκοβιτς άρχισε να νιώθει ενοχλήσεις και να αποχωρεί στα αποδυτήρια.

Η χαμένη ευκαιρία του Αλκαράθ

Το 2ο set ξεκίνησε με break για τον Αλκαράθ (2-1) με τον Τζόκοβιτς να κάνει 3 σερί διπλά λάθη(!) και να δείχνει ότι καταρρέει. Στο change over του 3ου game o Σέρβος δέχθηκε τις περιποιήσεις από τον γιατρό του γήπεδου, ο οποίος του μέτρησε την πίεση με τον Τζόκοβιτς να δείχνει ζαλισμένος χωρίς να μπορεί να προσανατολιστεί στο γήπεδο.

Αυτό ήταν κάτι που τελικά μπέρδεψε τον Αλκαράθ, ο οποίος κράτησε το service του κάνοντας το 3-1, αλλά σβήνοντας break-point του Τζόκοβιτς το οποίο προήλθε περισσότερο από λάθη του Ισπανού, που προηγήθηκε λίγο αργότερα με 4-2.

Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς κατάφερε (με κάποιο τρόπο) να πάρει το break πίσω να ισοφαρίσει σε 4-4 με το set να πηγαίνει στη διαδικασία του tie-break. Εκεί ο Τζόκοβιτς θα φτάσει πρώτος σε mini-break (2/0) και στη συνέχεια θα πάρει προβάδισμα με 3/1.

Ο Αλκαράθ απάντησε μειώνοντας σε 3/2 και αμέσως μετά ισοφαρίζοντας σε 3/3 για να φτάσει πρώτος σε championship-point (6/5) το οποίο έσβησε στο service του ο Τζόκοβιτς (6/6). To καθοριστικό mini-break ήρθε στο 15ο πόντο με τον Τζόκοβιτς να κλείνει αμέσως μετά το set ισοφαρίζοντας σε 1-1 ξεσηκώνοντας το αμερικανικό κοινό.

Το επικό 3ο set και ο απίστευτος επίλογος!

Το χάπι, που πήρε ο Τζόκοβιτς στο 2ο set, έχει επιδράσει και ο Σέρβος έχει επιστρέψει για τα καλά στο court πιέζοντας το service του Αλκαράθ, ο οποίος θα σβήσει 2 break-points στο 5ο game διατηρώντας το προβάδισμα με 3-2.

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει σε εκείνο το σημείο ο Σέρβος το έκανε στο αμέσως επόμενο service-game του Αλκαράθ, όπου μετά από 5 break-points κατάφερε να κάνει το 4-3 και στη συνέχεια το 5-3, έχοντας πλέον την τύχη του ματς στα χέρια του.

Ο Αλκαράθ μείωσε σε 5-4 σβήνοντας 2 championships-points και από εκεί και πέρα ετοιμάστηκε για την απίστευτη μάχη του 10ου game. Με το διπλό λάθος του Τζόκοβιτς ο Αλκαράθ φτάνει σε διπλό break-point (15/40).

Ο Τζόκοβιτς αρχικά θα τα σβήσει και τα δύο και στη συνέχεια θα φτάσει ο ίδιος σε 2 ακόμα championship-points με τον Αλκαράθ όχι μόνο να τα σβήνει με απίθανους τρόπους, αλλά να βρίσκει break ισοφαρίζοντας σε 5-5!

Ο Ισπανός κλήθηκε να υπερασπιστεί το break, αλλά για να φτάσει μέχρι εκεί χρειάστηκε να σώσει ακόμα 4 break-points για να επιστρέψει από το 3-5 στο 6-5 και να εξασφαλίσει το tie-break, στο οποίο οδηγήθηκε το set μετά από ένα εύκολο hold (από τα λιγοστά) από τον Τζόκοβιτς.

Με τις κράμπες στα δάχτυλα του δεξιού χεριού να ταλαιπωρούν τον Αλκαράθ και τον Τζόκοβιτς να δείχνει να μην έχει δυνάμεις για μεγάλα ράλι, ο Σέρβος πήρε προβάδισμα με 3/0, αλλά ο επίμονος Αλκαράθ το πήρε πίσω ισοφαρίζοντας σε 3/3.

Ο Ισπανός στη συνέχεια ισοφάρισε σε 4/4 όμως αυτός ήταν και ο τελευταίος του πόντος στο φετινό Σινσινάτι με τον Τζόκοβιτς να κατακτά τους επόμενους 3 πόντους φτάνοντας στο θρίαμβο, σε μια απίστευτη νίκη σε μια μεγάλη ανατροπή.

πηγή: tennis24