O Kάρλος Αλκαράθ εκθρόνισε τον Tζόκοβιτς στο Wimbledon και διατηρήθηκε στο Νο1!

Ο Kάρλος Αλκαράθ  επικράτησε με, ανατροπή, 3-2 σετ (1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4) του αήττητου για 10 χρόνια στο κεντρικό κορτ του Wimbledon Nόβακ Tζόκοβιτς - σ' ένα εκπληκτικό ματς- και όχι μόνο κατέκτησε το πρώτο τουρνουά στο Λονδίνο και το 2ο του grand slam σε ηλικία 20 ετών, κόντρα στον ρέκορντμαν τους (23), αλλά κράτησε την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη!

O Kάρλος Αλκαράθ εκθρόνισε τον Tζόκοβιτς στο Wimbledon και διατηρήθηκε στο Νο1!

Το Wimbledon έχει νέο... βασιλιά μετά από έναν επικό τελικό!

Ο Κάρλος Αλκαράθ εκθρόνισε τον (νικητή των τελευταίων τεσσάρων διοργανώσεων) Νόβακ Τζόκοβιτς, αφού επικράτησε 3-2 σετ του (αήττητου από το 2013 στο κεντρικό κορτ) Σέρβου κι όχι μόνο κατέκτησε το ιστορικό τουρνουά για πρώτη φορά στην καριέρα του αλλά και το 2ο grand slam της καριέρας του, ενώ δεν επέτρεψε στον Βαλκάνιο να ισοφαρίσει τις 8 κατακτήσεις του (ρέκορντμαν) Φέντερερ και να του πάρει την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη!

Ταυτόχρονα δεν επέστρεψε στον «Νόλε» να διευρύνει το ρεκόρ κατακτήσεων σε grand slam (24) στην 35η του παρουσία (επίσης ρεκόρ) σε τελικό.

Tη δυσκολία κατάκτηση του τίτλου επέτεινε το γεγονός ότι ο Τζόκοβιτς πήρε το πρώτο σετ με 6-1.

Ο Σέρβος - που δεν είχε ξαναχάσει αγώνα στο συγκεκριμένο τουρνουά που προηγήθηκε 1-0 - έφτασε κοντά στο 2-0 αφού προηγήθηκε στο 2ο 3-0 αλλά ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που έκανε ο αντίπαλος του και τον εκνευρισμό του και έκλεισε το tie break με 7-6 (6) για να κάνει το 1-1 στα σετ.

Mε ηθικό ο Ισπανός έκανε δύο μπρέικ (το 2ο μετά από γκέιμ 27 λεπτών) κι έφτασε στο δικό του 6-1.

Μετά το τέλος του σετ ο «Νόλε» πήγε τουαλέτα αλλά κατά την επιστροφή του ήταν βελτιωμένος και με δύο μπρέικ έφτασε στο 2-2 με 6-3.

Στο 5ο σετ ο Αλκαράθ έκανε το μπρέικ στο 3ο γκέιμ και κρατώντας το σερβίς του έφτασε στον ιστορικό θρίαμβο..