Αλκαράθ: «Είμαι ένας ολοκληρωμένος παίκτης»

Για το δυνατό του σημείο ως παίκτης μίλησε ο Κάρλος Αλκαράθ, με τον νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης να βλέπει τον εαυτό του ως έναν «ολοκληρωμένο παίκτη».

Αλκαράθ: «Είμαι ένας ολοκληρωμένος παίκτης»

Ο Κάρλος Αλκαράθ έκανε μια σίγουρη αυτοαξιολόγηση για το πρώτο του Grand Slam ως top seed, αφού έκλεισε την θέση του στον τέταρτο γύρο την Παρασκευή, λέγοντας ότι ο ίδιος είναι το πλήρες προϊόν.

Ο νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη πέρασε καταιγιστικά από τον αγώνα με τον Ντένις Σαποβάλοφ από τον Καναδά με 6-1, 6-4, 6-2, και θα αντιμετωπίσει τον Λορέντσο Μουσέτι από την Ιταλία στον τέταρτο γύρο.

«Είμαι ένας ολοκληρωμένος παίκτης», δήλωσε ο Ισπανός σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε για το δυνατό του σημείο ως παίκτης.

«Θα έλεγα ότι το δυνατότερο στοιχείο που έχω στο γήπεδο είναι να φτάνω στα όρια. Πιέζω τον αντίπαλο στο όριο κάθε φορά».

Ο Αλκαράθ έγινε ο νεότερος νούμερο ένα στον κόσμο όταν ήταν 19 ετών πέρυσι. Είναι επίσης ο νεότερος top seeded στο Παρίσι από τον Μπιόρν Μποργκ το 1976.

«Είμαι εκεί πέρα, σε κάθε πόντο, παίζω σπουδαίους πόντους και δεν χάνω την συγκέντρωσή μου», είπε.

Ο 20χρονος έχει ήδη ένα Grand Slam μετά την κατάκτηση του US Open πέρυσι και είναι το φαβορί για να σηκώσει το τρόπαιο στο χώμα του Παρισιού.

Είπε ότι το προηγούμενο Γαλλικό Όπεν του 2022, όπου έχασε στους οκτώ, καθώς και η πορεία του για τον τίτλο στο U.S. Open είχαν ξεκινήσει χειρότερα από το φετινό Γαλλικό Όπεν.

«Στο U.S. Open, είχα περισσότερα προβλήματα (την πρώτη εβδομάδα), επίσης. Κάποια πολύ, πολύ δύσκολα ματς στην αρχή. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα».